Practica vietii monahale - Arsenie Boca

Practica vietii monahale - Arsenie Boca
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-93265-9-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 176
Categoria: Religie

DESCRIERE

Practica vietii monahale - Arsenie Boca
 
... deşi vorbeşte despre călugări, Părintele Arsenie are în vedere pe tot omul sau firea omenească în general. Prin urmare, observaţiile Părintelui sunt aplicabile şi în afara mănăstirii. Căderea din viaţa duhovnicească, presupusă de voturile monahale, însemnează eşuarea omului, preponderent, în planul biologic şi în cel psihic, unde guvernează, determinist, instinctele. „Calea bolilor reale sau fictive e deschisă. Nevrozele rod temeliile liniştii, pomenirea lui Dumnezeu scade, sufletul se destramă. În felul acesta ne trezim scoşi din planul religiei şi aruncaţi în domeniul patologiei psihice”
 
Practica vieții monahale, ca de altfel toate scrierile Părintelui Arsenie, nu este asimilabilă la nivel de teorie. Ea nu poate fi nici teoretizată, nici memorată. Cuvintele ei se desfac, sensurile ei se arată doar atunci când dobândesc un chip concret în viețuirea zilnică. Cu aceste gânduri, încredințez osteneala Părintelui Arsenie, cuprinsă în această carte, atât monahilor cât și mirenilor, ca un îndreptar spre mântuire.
Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0400 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.