Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina

Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina
Preț: 11,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 160
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina
 
…cunostintele acestea urmaresc ideea de responsabilitate a casatoritilor fata de Legea divina inscrisa in fire, sub forma de instinct. …deci, daca nu sunteti bine lamuriti de la inceput, catre bine, foarte usor va treziti in greseli de convietuire, de unde vin apoi un rand intreg de necazuri de care nu va poate scapa nimeni.
 
Cu diavolul nu scapi de greselile facute. Acestea te urmaresc in alte casatorii sau in orice parte ai lua-o. Nu te scapa nici rugaciunile. Spovedania doar te pune in tema cu vinovatiile tale fata de hotarele legii de la cununie, pe care le-ai incalcat, si-ti da iertarea lui Dumnezeu pentru nestiinta (daca aceasta a fost), sau pentru neputinta (daca aceasta este) si-ti da puterea si rabdarea ispasirii, daca te indrepti ca si convietuire. Dumnezeu iarta (daca ii ceri aceasta prin spovedanie), dar nepedepsit, neispasit, nimic nu lasa. Asa scrie Cartea.
 
In convietuire nu este bun nici abuzul nici refuzul. Abuzul pagubeste pe barbat de necesarul de substante glutamice a sistemului nervos si incep fenomenele de carenta nervoasa, care pot ajunge pana la slabirea totala a functiei mintale. Refuzul pagubeste pe femeie. Unul din refuzurile obisnuite este acela „intemeiat” pe stavilirea numarului de copii. Modalitatea aceasta este viciul „onaniei” cu femeie (evitarea sarcinii). Pagubesc amandoi, paguba biologica ce se resimte in sanatatea amandoura. Mintirea, trisarea, ferirea (sunt unul si acelasi viciu), duce in mod normal la o nervozitate si la o nemultumire unul fata de altul, pe care natura in nevinovatia ei cauta sa o remedieze. Si cum o remediaza, cautand fiecare din parinti alt partener…
 
CUPRINS:
 
Sfintenia iubirii si iubirea sfinteniei
Casatoria. Sfaturi pentru tineri casatoriti. Dumnezeu iarta dar neispasit nimic nu lasa. In convietuire nu este bun nici abuzul, nici refuzul. In constitutia biologica a femeii e pusa obligativitatea nasterii a 3-4 copii in ordine naturala. Degenerarea prin alcool si tutun. Pravila alba. Caderea de la insusirile ceresti la cele dobitocesti. Patimile ne distrug vlaga, mintea si chiar neamul. Singura scapare: Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina. Despre durerile oamenilor. Betesugurile trupului. Vrajba in casa. Paguba in curte, in agoniseala. Copii indaratnici, neascultatori, necredinciosi si desfranati. Sfaturi si indemnuri. Viata de familie. Boli si necazuri. Ecumenismul. Biserica si statul. Despre iubire. Iubirea de Dumnezeu si iubirea de oameni. Iubirea trupeasca. Bunavestire.
Imparatia copiilor. Genetica celor ce iubesc sau urasc pe Dumnezeu
Imparatia copiilor. S-a suparat Iisus. Copii intelepti si intelepti fara Iisus. Cresteti si va inmultiti. Copiii lui Dumnezeu si copiii pacatelor. Despre copiii lepadati. Pribegia copilului. Sa nu moara in nestiinta cei ce patimesc atatea rele. Conflictul intre generatii sau cum se inmulteste uciderea. Despre ereditate. Existam inainte de a ne urzi in pantece. Plata pacatului in noi si in copiii nostri. Trup si suflet. Purificare si ispasire. Ereditate si destin. Piere familia, pier drepti, piere neamul. Cum evitam samanta neghinei in campul ereditatii?
Regenerarea morala a insului, familiei si neamului. Misiunea si raspunderea preotilor.
Misticismul si puterile naturale. Suntem chemati la pocainta nu la razvratire. Talharirea energiei genetice. Cauza bolilor: desfranarea. Medicamentul: infranarea. Misiunea Bisericii si raspunderea preotilor. Puterile naturale. Forta destinului si mostenirea spirituala. Talantii imparatiei. Un destin inteles. Cum a murit Constantin Brancoveanu si copiii sai. Tamaduirea si iertarea. Despre Inviere.
Crucea singura cale de ispasire si mantuire.
„Vina” lui Iisus. Marele examen. Oameni care au lasat totul. E ultimul cuvant pe care vi-l spun.
ANEXE
Marturii despre darurile si sfintenia Parintelui Arsenie Boca.
Tata m-a lasat curat in pantece. Sunt asa cum m-a facut mama. Sfintii sunt copiii nostri, masura familiilor noastre.
Sexualitatea prematura – cauza degenerarii unui neam.
Fructul oprit este senzualitatea prematura prin masturbare. Cauzele sexualitatii premature si a curviei. Portretul lui Onan si a urmasilor lui. Cum sa luptam cu stihia sexuala? Pentru cine doresc femeile sa arate impecabil? Un razboi „nevazut” ce poate duce la disparitia neamului. Chemarea la dreapta credinta. Rugaciune de dimineata.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0377 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.