In mintea celorlalti

In mintea celorlalti
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069800164
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 352

DESCRIERE

In mintea celorlalti - Nicholas Epley
 
... autorul se apleacă asupra abilității noastre de a citi mintea celorlalți, argumentând că noi credem că suntem mai abili în a citi gândurile și intențiile celorlalți decât sunt de fapt capabili. Epley ne arată care sunt greșelile pe care le facem când încercăm să ne dăm seama ce simt și vor cei din jur, dar oferă și o altă perspectivă despre cum să înțelegem atât propriile stereotipuri cât și pe ale celorlalți.
 
Cine trebuie să citească această carte?
    Oricine vrea să înțeleagă dorințele celor din jur
    Oricine este curios de greșelile frecvente pe care le facem încercând să ghicim ce simt ceilalți
    Oricine interesat de cum funcționează propria minte
 
... scopul meu este să scot din umbră şi să aduc în lumina cercetării ştiinţifice acea aptitudine a creierului nostru pe care eu o consider excepţională. La fel ca mii de alţi psihologi care se ocupă de cercetare în universităţi din întreaga lume, şi eu folosesc principiile de bază ale metodologiei ştiinţifice pentru a înţelege de ce gândiţi, de ce vă comportaţi şi de ce simţiţi aşa cum o faceţi.
 
Mai exact, eu coordonez experimente care vă testează cel de-al şaselea simţ pentru a afla exact cum, şi cât de bine, evaluaţi gândurile, motivaţiile, atitudinile, credinţele şi emoţiile altora. Această abilitate este una dintre cele mai remarcabile ale creierului nostru, pentru că ne permite să ne împlinim unul dintre cele mai importante scopuri din viaţa oricărui om: stabilirea unor legături, profunde şi oneste, cu alţi oameni.
 
Citirea gândurilor ne permite să cooperăm cu cei în care ar trebui să avem încredere şi să îi evităm pe cei cărora nu ar trebui să le acordăm încrederea noastră. Ne permite să observăm care este reputaţia pe care o avem în ochii altora, pentru a ne asigura că alţii se gândesc la noi ca la o persoană competentă excepţională. La rigoare, a fi capabil să citeşti gândurile altora fluidizează înţelegerea între prieteni, iertarea pentru duşmani, empatia pentru străini şi cooperarea între ţări, cupluri şi colegi de muncă.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă. Adevăratul al şaselea    
        
PARTEA I. CITIREA (ERONATĂ) A GÂNDURILOR    
1. O senzaţie de falsă încredere    
2. Ce puteţi şi ce nu puteţi să ştiţi despre propriile minţi
    
PARTEA a II-a. ARE VREUN PIC DE MINTE?        
3. Cum dezumanizăm            
4. Cum antropomorfizăm
 
PARTEA A III-A. ÎN CE STARE SE AFLĂ O ALTĂ MINTE?            
5. Problema cu faptul că ne credem centrul universului    
6. Uzul şi abuzul stereotipurilor                    
7. Cum pot să inducă în eroare acţiunile    
                
PARTEA A IV-A. PRIN OCHII ALTORA            
8. Cum să citiţi mai bine şi mai puţin bine gândurile altora
    
Postfaţă. în mintea celorlalţi                            
Mulţumiri                            
Note            
Ilustraţii
O notă despre autor
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0210 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.