Cum să vorbești cu tine ca să-ți fie bine

Cum să vorbești cu tine ca să-ți fie bine
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1211-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 256

DESCRIERE

Cum să vorbești cu tine ca să-ți fie bine - Ethan Kross
 
... atunci când vorbim cu noi înșine, sperăm să găsim în sinea noastră o voce înțelegătoare, un îndrumător înțelept. Totuși, de multe ori se întâmplă exact pe dos: în cele mai dificile clipe, în loc să auzi în mintea ta imbolduri de tipul "Concentrează-te, hai că poți!", vocea ta interioară devine un critic neîndurător: "O s-o dai în bară! Toți o să râdă de tine! La ce bun să mai încerci?".
 
Citând recente cercetări de laborator, dar și cazuri din viața reală (din lumea sportivilor sau a spionilor, de exemplu), cartea de față explică mai întâi de ce cădem atât de des în capcana asprului critic interior, după care oferă o serie de tehnici prin să facem față neplăcutelor "sâcâieli" interioare.
 
Astfel, ruminațiile, stresul și anxietățile pot fi contracarate cu succes prin alegerea mai atentă a cuvintelor folosite în dialogul cu sine, prin ținerea unui jurnal, prin conversații purtate cu cei dragi (axate pe soluții, nu pe ventilarea emoțiilor) sau prin anumite ritualuri și reamenajări ale mediului în care ne ducem viața.
 
Ethan Kross este profesor de psihologie la Universitatea din Michigan, unde conduce Laboratorul pentru Studiul Emoțiilor și Autocontrolului

CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1. De ce vorbim cu noi înșine
Capitolul 2. Când vorbitul cu noi înșine se întoarce împotriva noastră
Capitolul 3. Lărgirea cadrului
Capitolul 4. Când eu devin tu
Capitolul 5. Cei din jur: cum ne influențează și cum ne pot pune în pericol
Capitolul 6. Din afară către înăuntru
Capitolul 7. Magia minții
Concluzie
Instrumentele
Mulțumiri
Note
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0434 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.