Analize medicale explicate 2020

Analize medicale explicate 2020
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-1985-35-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 226

DESCRIERE

Analize medicale explicate 2020 - dr. Ioana Soare
 
Examenul clinic al pacientului este intotdeuna completat cu investigaţii de laborator şi imagistice.

Examenele de laborator care sunt definite uneori ca fiind complementare se dovedesc a fi de fapt indispensabile pentru stabilirea unui diagnostic corect. Rezultatul, stabilit riguros, trebuie interpretat împreună cu datele clinice, tehnicile de laborator utilizate şi datele din literatura de specialitate.

Cartea.. Analize medicale explicate" ediţia a IX-a, autor dr. Ioana Soare vine în sprijinul clinicianului, fiind un instrument dc practică de zi cu zi, prezintă o largă adresabilitate şi aducere la zi a problematicii.

Obiectivul cărţii este să ajute la înţelegerea mai bună a problemelor medicale, la interpretarea corectă a rezultatelor cu scopul de a asigura pacientului îngijirea corespunzătoare.
 
Orice rezultat anormal de pe buletinul de analize trebuie comunicat medicului dumneavoastră de familie şi analiza ar trebui repetată încă de două ori la laboratoare diferite. De exemplu: glicemie mărita. Diagnosticul de certitudine de diabet zaharat nu se pune decât dupa repetarea glicemiei, precum şi după efectuarea altor analize (hemoglobina glicozilată).

Atenţie! Nu vă trataţi singuri! De exemplu: 9g hemoglobină, deci anemie. Dar ce a provocat anemia? Doar medicul poate aplica un tratament corect ţinând seama de cauzele bolii.

Dacă vă faceţi analizele de control, aveţi grijă să nu mâncaţi în ultimele 12 ore, să nu aveţi viroze, diaree, urticarie şi femeile să nu fie în perioada menstruală. Aceşti factori modifică temporar analizele medicale.

Analizele medicale care ar fi bine să se facă anual, în scop profilactic, sunt:
—    hemograma, VSH, hemoglobina glicozilată, colesterolul, creatinina, TGO, TGP;
—    examenul sumar de urină;
—    examenul ginecologic sau rectal (la bărbaţi);
—    examenul sânilor la ambele sexe.
Se mai pot efectua: examenul oftalmologie, ecografia abdominală.

Analizele medicale au valoare doar în contextul istoricului şi al semnelor clinice ale bolii. Doar medicul poate aprecia necesitatea şi corectitudinea unui tratament. Sfătuiţi-vă cu medicul de familie!

CUPRINS:
Introducere    
Părerea unui pacient avizat    
Analize        
Analize în Covid -19    
Analiza materiilor fecale    
Analize genetice    
Evaluarea pacienţilor cu boli rare
Analiza părului    
Analiza cerumenului    
Erori             
Analiza posturală globală    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0219 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.