Emotii de copil. Povesti terapeutice

Emotii de copil. Povesti terapeutice
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-029-681-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 174

DESCRIERE

Emotii de copil. Povesti terapeutice - Alina Arsene
 
Emotii de copil. Povesti terapeutice constituie un prilej de conectare si o cale prin care se poate sustine dezvoltarea inteligentei emotionale, tot mai studiata si atat de necesara pentru fiecare copil, avand influente majore asupra etapelor vietii acestuia. Parcurgerea celor 42 de povesti terapeutice bazate pe emotii si comportamente precum bucuria, tristetea, generozitatea, prietenia, disciplina, iubirea, increderea, conduce la identificarea, intelegerea unor emotii resimtite, descoperirea solutionarii unei situatii, dar si dezvoltarea sentimentului de apartenenta.
 
De asemenea, pe langa momentul de linistire pe care il poate genera cititul unei povesti, unele subiecte pot lua forma unor activitati practice alaturi de familie sau prieteni. Totodata, acestea se pot transpune in activitati de consiliere desfasurate de cadre didactice, psihopedagogi in mediul scolar, in sprijinul comunicarii interpersonale, autocunoasterii si valorizarii timpului petrecut impreuna.
 
Intra in responsabilitatea adultului sa ofere posibilitatea unui copil sa identifice, sa inteleaga si sa gestioneze emotiile si comportamentele manifestate. Activitatea de citire faciliteaza conectarea constienta adult-copil, cea care reprezinta un factor important in dezvoltarea psihologica si adaptarea sociala pentru fiecare persoana.
 
Este cunoscut faptul ca inteligenta cognitiva este incompleta fara dezvoltarea inteligentei emotionale. De aceea, fiecare copil are nevoie sa invete cum sa isi exprime si sa isi controleze emotiile, indiferent daca este de varsta mai mica sau mai mare, pentru a putea relationa adecvat cu ceilalti si a beneficia de o dezvoltare ampla.
 
Citirea povestilor influenteaza in mod pozitiv dezvoltarea emotionala a unui copil, iar o contributie aparte este data de povestile terapeutice. Parcurgerea unor astfel de povesti ajuta copilul sa cunoasca diverse emotii, sa se identifice cu anumite personaje, sa invete delimitarea dintre bine si rau, sa recunoasca si sa diferentieze comportamente, sa descopere modalitati de rezolvare ale unei probleme. In poveste, se poate ajunge la intelegerea si rezolvarea unei situatii in care copilul se transpune si este implicat direct, cum ar fi un conflict cu un coleg sau un membru al familiei, manifestarea unui comportament neadecvat, resimtirea unei emotii puternice pe care o interiorizeaza sau alte evenimente de peste zi ori dintr-o perioada a vietii.

CUPRINS:

1. Prăjituri cu ciocolată
2. Norișori colorați
3. Buzunarul cu surprize
4. Cuvinte magice
5. Nuca bună, nuca rea
6. O inimă uriașă.
7. Portocala neştiută
8. Cartea fermecată.
9. Detectivul de emoții.
10. Familia înseamnă iubire
11. Dansul literelor.
12. Balonul durduliu.
13. Caietul scris frumos.
14. Omul de zăpadă.
15. Bătrâna Răbdare.
16. Băiețelul cel poznaş
17. Dulapul cu frici
18. Floarea prieteniei.
19. Camera ordonată.
20. Ursulețul curajos.
21. Stropi de curcubeu.
22. Rezervorul de iubire.
23. Păpuși de șervețel
24. Mereu aproape
25. Dragoste de copil.
26. Borcanul cu fericire.
27. Evantaiul curios.
28. Teama izgonită.
29. Floricele de porumb
30. Fetița cu emoții
31. Covrigelul cel grăsuț.
32. La furat de zmeură.
33. Magazinul de jucării.
34. O fetiță tristă.
35. Încrederea între frați.
36. Îmbrăţişări minunate.
37. Mofturi la masă
38. Iepuraşul Morcovel.
39. Cum te simți?
40. Flori de cireș.
41. Suntem diferiți.
42. Fetița cu părul codițe.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0489 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.