Drumul spre nelibertate

Drumul spre nelibertate
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0705-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 352

DESCRIERE

Drumul spre nelibertat - Timothy Snyder
 
... o cronică remarcabilă, profund revelatoare, a ascensiunii autoritarismului din Rusia până în Europa și America
 
Odată cu încheierea Războiului Rece, victoria democrației liberale părea definitivă. Analiștii au declarat sfârșitul istoriei, încrezători într-un viitor pașnic, globalizat. Credința lor s-a dovedit însă prematură. Autoritarismul a revenit întâi în Rusia, pe măsură ce Putin dezvolta un sistem politic dedicat exclusiv consolidării puterii.
 
În ultimii ani, acesta s-a extins treptat de la est la vest în timp ce naționalismul inflama Europa, sprijinit fiind și de propaganda și războiul cibernetic lansate de Rusia. Țări precum Polonia și Ungaria au înregistrat viraje îngrijorătoare către autoritarism, iar rezultatele electorale din 2016 au adus la suprafață nemulțumirea cetățenilor din Statele Unite și Marea Britanie față de politicile și valorile tradiționale ale țărilor lor. Dar această provocare actuală la adresa lumii occidentale prezintă și o bună oportunitate de a sonda și înțelege mai bine temeliile propriei ordini politice.
 
„O analiză sclipitoare și îngrijorătoare, care ar trebui citită de oricine dorește să înțeleagă criza politică în care este cufundată în prezent lumea." – Yuval Noah Harari
 
Această lucidă și incisivă lucrare de istorie contemporană își propune să sondeze adevărata natură a amenințării la adresa democrației. Revelând alegerile decisive care ne stau în față – între egalitate și oligarhie, individualitate și totalitate, adevăr și fals –, autorul restabilește înțelegerea ideilor fundamentale care stau la temelia modului nostru de viață, oferind o cale de înaintare în vremuri de mare nesiguranță.
 
Timothy Snyder este un istoric american de marcă, cu o voce distinctă în viața publică. Profesor de istorie la Universitatea Yale, unde deține catedra Bird White Housum, și membru permanent al Institutului de Științe Umane de la Viena, el este autorul mai multor lucrări importante, încununate cu premii prestigioase, dedicate istoriei Europei de Est, naţionalismului, totalitarismului şi holocaustului. Printre acestea se numără Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin și Black Earth: The Holocaust as History and Warning. Cartea sa Despre tiranie, apărută și în limba română la Editura Trei, a devenit un bestseller internațional, fiind tradusă în peste 30 de limbi.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0320 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.