Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 252

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile - Dr. ing. Ioana Tudor
…cu paşi timizi, şi la noi în ţară unele persoane renunţă la consumul de carne, din diferite şi multiple motive şi trec la o alimentaţie vegetariană. Ciupercile se pretează excelent acestui scop, au un gust şi, aromă deosebite, conţin proteine, hidraţi de carbon, vitamine şi săruri minerale. Ciupercile de cultură au un conţinut mai ridicat în elemente nutritive decât cele ce cresc în flora spontană. Lucrarea este structurată pe lecţii, ca orice manual. Fiecare lecţie răspunde unuia sau câtorva aspecte legate de specia de ciuperci în cauză. Sunt abordate tehnologiile de cultură a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate în ţara noastră. Nu lipsesc nici noţiunile despre miceliu, recunoaşterea şi combaterea bolilor şi dăunătorilor, precum şi perspectiva de a introduce în cultură 7 noi specii. Pesticidele pentru prevenirea şi combaterea bolilor şi dăunătorilor sunt actualizate după Codexul produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate în ţara noastră. Manualul se adresează atât începătorilor, cât şi cultivatorilor profesionişti, autoarea asigurând consultanţă privind înfiinţarea de ciupercării, producere şi procurare de miceliu …
CUPRINS:
Prefaţă Lecţia 1 Introducere. Valoarea alimentară, avantajele culturii, când şi ce specii se pot cultiva, sfaturi privind înfiinţarea unei ciupercării Lecţia 2 Spaţii de cultură pentru Agaricus spp Lecţia 3 Pregătirea compostului nutritiv pentru ciuperci Agaricus spp. Lecţia 4 Aşezarea compostului, însămânţarea şi acoperirea ciupercilor Agaricus bisporus Lecţia 5 Condiţii de microclimat, lucrări de îngrijire şi recoltare la ciupercile Agaricus spp Lecţia 6 Tehnologia de cultură a speciei Agaricus edulis Lecţia 7 Condiţiile care favorizează apariţia bolilor şi dăunătorilor în cultura ciupercilor Agaricus spp Lecţia 8 Bolile ciupercilor comestibile Agaricus bisporus. Viroze şi bacterioze Lecţia 9 Bolile produse de ciuperci saprofite sau competitoare (concurente) Forme teratologice sau anomalii la ciupercile Agaricus bisporus Lecţia 10 Dăunătorii ciupercilor Agaricus spp. (I) Lecţia 11 Dăunătorii ciupercilor Agaricus spp (II) Lecţia 12 Pesticide utilizate în dezinfecţia şi combaterea bolilor ciupercilor comestibile Lecţia 13 Pesticide utilizate în combaterea dăunătorilor Lecţia 14 Cultura ciupercilor Pleurotus spp (păstrăvi sau bureţi) Avantajele culturii şi spaţii utilizate Lecţia 15 Substratul de cultură pentru Pleurotus spp. (materii prime şi auxiliare) Lecţia 16 Dezinfecţia termică a substratului Lecţia 17 însămânţarea şi condiţiile de microclimat pentru ciupercile Pleurotus spp Lecţia 18 Incubarea, aşezarea brichetelor şi recoltarea ciupercilor Pleurotus spp Lecţia 19 Tehnologia de cultură a ciupercilor Pleurotus spp pe butuci de lemn Lecţia 20 Protecţia culturii ciupercilor Pleurotus spp. 1 (boli şi dăunători specifici) Lecţia 21 Tehnologia de producere a miceliului de ciuperci comestibile Lecţia 22 Alte specii de ciuperci comestibile ce ar putea fi cultivate Dicţionar explicativ de cuvinte BIBLIOGRAFIE

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0370 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.