Zece cezari. Impărații romani de la Augustus la Constantin cel Mare

Zece cezari. Impărații romani de la Augustus la Constantin cel Mare
Preț: 59,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8139-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 408

DESCRIERE

Zece cezari. Impărații romani de la Augustus la Constantin cel Mare - Barry Strauss
 
... paginile ce urmează spun povestea a zece dintre conducătorii romani. Au fost cei mai capabili şi mai de succes împăraţi ai Romei sau, în cazul lui Nero, unul dintre cei mai libertini – dar chiar şi el a fost un mare constructor. Succesul a fost diferit, după circumstanţe şi talent, dar toţi cei zece împăraţi au vrut să-şi exercite controlul politic pe teritoriul lor, să-şi propage puterea militară în afara lui, să stăpînească un popor prosper, să dezvolte Roma şi să se bucure de o relaţie binevoitoare cu divinitatea sa. Şi fiecare şi-a dorit să moară în patul lui, lăsînd puterea moştenitorului ales de el.
 
Într-o carte captivantă şi densă, Barry Strauss ne oferă o istorie condensată şi meticulos documentată a Romei şi a imperiului ei prin intermediul a zece împăraţi şi al epocilor în care aceştia au trăit: de la Augustus, întemeietorul imperiului, pînă la reformatorul Constantin, cel care l-a creştinat şi i-a mutat capitala la Constantinopol.
 
După căderea republicii, Roma a cunoscut suişuri şi coborîşuri, a cîştigat în splendoare şi teritoriu, a avut mereu parte de războaie, de comploturi şi crime, de mari transformări sociale, culturale, etnice şi religioase, pentru ca, în final, să fie măcinată de propriile slăbiciuni. Fantomatica Ravenna, cu ultimele licăriri ale gloriei apuse a Romei, şi ţărmurile Bosforului, cu semeţul Bizanţ în plină ascensiune, în care Iustinian şi Teodora au fost ultimii împăraţi vorbitori de latină, încheie itinerariul cronologic al unui imperiu care şi-a lăsat o amprentă decisivă asupra destinelor a numeroase popoare de pe trei continente, printre care şi cel român.
 
CUPRINS:
 
Cronologia celor zece împărați
Hărţi
Prolog: O noapte pe Colina Palatină
1. Augustus, întemeietorul
2. Tiberius, tiranul
3. Nero, animatorul
4. Vespasian, omul din popor.
5. Traian, optimus princeps
6. Hadrian, grecul
7. Marcus Aurelius, filosoful
8. Septimius Severus, africanul
9. Diocletian, omul marii divizări
10. Constantin, creştinul
Epilog: Fantomele din Ravenna.
Mulțumiri
Personajele
Arborele familiilor imperiale.
Note
Notă despre surse
Creditele ilustrațiilor
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0235 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.