Vreau sa ma casatoresc doar o singura data

Vreau sa ma casatoresc doar o singura data
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-93323-5-1
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 208

DESCRIERE

Vreau sa ma casatoresc doar o singura data. 10 intrebari pentru a reusi din prima! - Chana Levitan
…aceasta carte vine ca o boare de aer curat într-o epocă în care monogamia e considerată o chestiune desuetă, căsnicia o corvoadă, iar divorţul - cea mai simplă rezolvare a conflictelor. Cu o experienţă de peste două decenii în consilierea cuplurilor aflate în dificultate (a consiliat mii de bărbaţi şi femei), autoarea nu se limitează să pună 10 întrebări vitale ci te ajută sa şi găseşti răspunsurile privind modul cel mai eficient în care îţi poţi cunoaşte partenerul. Ilustrându-şi afirmaţiile cu povestiri, parabole şi chiar anecdote, Chana Levitan te ajută să parcurgi în modul cel mai plăcut acest "decalog" al căsniciei durabile.
CUPRINS:
Prefaţă de Sharon Slater, doctor în psihologie, psiholog clinician
Dragă cititorule Iubirea: Ce trebuie să ştii Ce este pasiunea?... 23 Fără nici un efort... 25 Orientare către imagine... 27 Efemer... 27 Controlată de imaginaţie... 29 Egoism... 31 Generează nesiguranţa... 33 Pasiunea poate duce la iubire?... 34 1. Impărtăşiţi aceleaşi scopuri şi valori fundamentale? Care este diferenţa dintre interese, valori şi scopuri?... 48 2. Eşti legat de persoana cu care te întâlneşti sau de o imagine? Buldozerele... 62 Relaţiile la distanţă... 64 3. Poţi admite că persoana cu care te întâlneşti are defecte? Eşti realist în ceea ce priveşte propriile tale defecte? Eşti realist în ceea ce te priveşte?... 72 Cu toate imperfecţiunile tale... 75 4. Relaţia voastră are limite benefice? Atitudine de cameleon într-o relaţie... 80 Aplanarea şi despărţirea... 86 Despărţirea... 88 Distanţarea... 89 Intervenţia nejustificată a soacrelor... 94 Relaţii de codependenţă... 97 Relaţii abuzive... 103 îmbinarea lor simultană... 105 5. Ce au de spus oamenii de care eşti apropiat despre persoana cu care te întâlneşti? Cum evaluezi reacţiile oamenilor în care ai încredere?... 109 6. O respecţi pe persoana cu care te întâlneşti? Există respect reciproc? Bine ai venit în lumea „nepotrivirilor"... 120 7. Poţi fi deschis şi sincer cu persoana cu care te întâlneşti? Ai încredere în el sau în ea? Trei secrete ale dezvăluirii de sine... 130 Factorul vulnerabilitate... 131 Teamă de a fi absorbit într-o relaţie apropiată... 136 Experienţa unei relaţii neplăcute în trecut... 137 Nesiguranţă şi teamă de respingere... 139 Structură şi/sau personalitate inaccesibilă emoţional... 142 Analiză retrospectivă... 145 8. Cât de bine te înţelegi cu persoana cu care te întâlneşti? Cum este comunicarea voastră? Importanţa comunicării... 153 Odată ce eşti căsătorit... 155 9. Persoana cu care te întâlneşti scoate la iveală tot ce-i mai bun din tine? 10. Dacă partenerul tău nu se va schimba niciodată, vei mai dori să te căsătoreşti cu el? 11. Despre căsătorie Iubirea este o alegere... 177 Care sunt manifestările iubirii?... 186 Dăruire... 186 Recunoştinţă... 191 Deschidere şi dorinţă de schimbare... 192 Angajament şi devotament... 199 Dacă ai mai fost căsătorit înainte

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0248 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.