Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapiei

Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapiei
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0397-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 208

DESCRIERE

Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapie - Viktor E. Frankl
 
...în cartea de față Viktor Frankl prezintă o sinteză finală a experienței sale terapeutice, explicând sistemul teoretic pe care se bazează logoterapia și aplicațiile acestei metode în tratamentul tulburărilor nevrotice. Utilizând studii de caz și fragmente din propriile ședințe, Viktor Frankl descrie și explică tehnicile pe care le folosește în psihoterapie pentru a combate „vidul existențial" – sentimentul de gol și de lipsă de sens pe care-l acuză tot mai mulți pacienți. Psihologii, psihiatrii și psihoterapeuții pot găsi în această carte un sprijin pentru a-și ajuta pacienții în descoperirea propriului sens.
 
... in ciuda destrămării tradițiilor, viața păstrează un sens pentru fiecare individ în parte, pentru noi toți și, chiar mai mult, ea ne conservă literalmente acest sens până la ultima noastră suflare. Iar psihoterapeutul îi poate arăta pacientului său că viața nu încetează niciodată să aibă un sens. Cu siguranță că el nu îi poate indica pacientului care este acest sens, dar îi poate foarte bine arăta că există un sens și că viața îl conservă pentru el: că ea rămâne semnificativă, în orice condiții.
Viktor E. Frankl

Străduința de a găsi un sens al vieții sau confruntarea cu întrebarea dacă există un sens al vieții nu este un fenomen patologic în sine. Cât despre tineri, privilegiul lor este acela că nu trebuie să ia de bun faptul că există un sens al vieții, ci pot îndrăzni să pună acest fapt la îndoială. Nu este nevoie să simțim rușine în urma disperării existențiale, căci aici nu avem de-a face cu o tulburare afectivă; această disperare existențială nu este un simptom nevrotic, ci este o realizare și o împlinire profund umană. Mai presus de toate, este o manifestare a sincerității și onestității intelectuale
Viktor E. Frankl
 
CUPRINS
 
Prefaţă
Introducere: Situația psihoterapiei și poziția logoterapiei
PRIMA PARTE
Fundamentele logoterapiei
Implicațiile metaclinice ale psihoterapiei
Autotranscenderea ca fenomen uman
Ce se înțelege prin „sens“?
PARTEA A DOUA
Aplicații ale logoterapiei
Vidul existențial: o provocare pentru psihiatrie
Tehnicile logoterapeutice
Îndrumarea spiritual‑medicală
Concluzie: Dimensiuni ale sensului
Postfață: Deguruizarea logoterapiei
Note
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0305 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.