Vindecarea perfect naturala

Vindecarea perfect naturala
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8742-22-9
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 368

DESCRIERE

Vindecarea perfect naturala. Filosofia si practica bazate pe unitatea dintre boala si vindecare - Henry Lindlahr
 
... sloganul stiintei medicale moderne este:,, Ucideti germenii ca sa vindecati boala". Medicul obisnuit asteapta mai intai aparitia manifestarilor acute sau cronice ale bolii si abia apoi actioneaza prin intermediul medicamentelor, operatiilor chirurgicale, cu seruri, antitoxine, vaccinuri etc. Metoda combativa ataca boala cu boala, otrava cu otrava si germenii cu germeni. In limbajul Bibliei, este ca si cum am spune,, belzebut impotriva diavolului".
 
Metoda preventiva nu asteapta aparitia si instalarea bolii, ci isi concentreaza eforturile asupra prevenirii ei printr-o viata sanatoasa si prin metode naturale de tratament. Ne mentine trupul intr-o stare fireasca, de echilibru si ne fortifica impotriva oricarei infectii sau contaminari cu gemeni, bacterii si paraziti.
 
Intrebarea este care din cele doua metode este mai practica, mai eficienta sau mai populara? Ce metoda va trece testul,, supravietuirii celui mai puternic" in marea lupta pentru existenta?
 
Oamenii incep sa vada ca este mai ieftin si mai avantajos sa previi boala decat sa o vindeci. Crearea si mentinerea unei sanatati continue si infloritoare inseamna eficienta sporita in munca, intelectuala sau fizica. Putere mai mare de viata si, cea mai buna asigurare impotriva esecului si a saraciei. Acela care construieste sanatatea este valoros pentru omenire, nu cel care ne lasa oamenii prada bolii si apoi incearca sa ne vindece prin metode combative indoielnice si incerte.
 
Demult, in China, medicul de familie era angajat si platit anual. Primea salariu atata timp cat membrii familiei erau in stare buna de sanatate. Daca unul dintre cei aflati in grija lui se imbolnavea era clar ca plata era suspendata. Aplicarea unei metode similare de angajare si de plata a serviciilor medicale ar conduce cu siguranta la o transformare radicala in directia cercetarii si practicii moderne medicale.
 
Dieteticianul, kinoterapeutul, fizioterapeutul, osteopatul sau psihologul nu acorda prea multa atentie conditiilor patologice sau simptomelor bolii. Ei ajusteaza dieta si obiceiurile de viata pe baze naturale, incurajeaza eliminarea, predau respiratia corecta si exercitii sanatoase, corecteaza leziunile mecanice ale coloanei vertebrale, indica atitudinea mentala si emotionala corecte si, in masura in care reusesc sa faca acest lucru, construiesc sanatatea si diminueaza posibilitatea aparitiei bolilor. Medicina viitorului va trebui sa se alinieze la procesul de sanatate si sa faca mai multa educatie decat sa prescrie retete.
 
E posibil ca unele dintre afirmatiile facute in acest volum sa para radicale pentru un absolvent de medicina. Ca invataturile mele sunt contrare teoriilor ferm stabilite de stiinta medicala. Ar fi bine sa nu judece pripit, ci sa observe, sa gandeasca si sa testeze invataturile Filosofiei Vindecarii Naturale. Stiinta medicala a trebuit sa abandoneze in decursul timpului nenumarate practici care, la un moment dat, au fost la fel de ferme si stabile ca si unele dintre teoriile de astazi.
 
Ar fi nechibzuit sa neg necesitatea interventiilor chirurgicale in traumatisme si in situatii care necesita mijloace mecanice de ajustare sau tratament. Ceea ce vreau sa subliniez in aceasta lucrare este faptul ca, scoala obisnuita de medicina consuma prea putin efort in directia preventiei. Spre exemplu, in obstetrica, atat timp cat femeile nu au invatat sau nu sunt dispuse sa traiasca altfel, interventia medicului sau chiar chirurgicala este necesara la nasterea copilului.
 
Acelasi lucru este valabil si in ce priveste tratamentul bolilor cauzate de germeni. Cat timp oamenii persista in incalcarea legilor fiintei lor, facand astfel din trupul lor un teren prolific de dezvoltare a maladiilor, germenilor si parazitilor, medicii vor trebui sa ia masuri combative impotriva infectiilor. Dar acestea ar trebui sa fie in armonie cu eforturile naturii, si nu contrare si suprimatoare. Ar trebui sa tinda sa mentina si nu sa distruga. Pana la urma procesele inflamatorii si starile febrile nu sunt altceva decat eforturile de curatare si vindecare ale naturii noastre.
 
Dietetele naturale, postul, hidropatia, osteopatia, chiropractica si psihoterapia sunt atat combative cat si preventive, iar daca sunt aplicate in mod corespunzator, nu lezeaza in niciun fel organismul si nu interfereaza cu intentia si cu metodele Naturii. Insa acest lucru nu este valabil pentru o mare parte din tratamentele chirurgicale si medicale al actualei scoli de medicina.
 
De la descoperirea razelor X si a radioactivitatii, a radiatiilor si emanatiilor radiumului si a altor substante radioactive sunt promovate si folosite pe scara larga ca agenti terapeutici, dar aceste radiatii sunt mult dincolo de gama vibrationala a trupului in ce priveste viteza si puterea lor. Prin urmare, ramane de vazut daca prejudiciile si efectele lor secundare nu depasesc, pe termen lung, efectele lor binefacatoare. Actiunea distructiva a acestor raze de mare putere, precum si a mineralelor anorganice, este foarte lenta si insidioasa, manifestandu-se numai in decursul multor ani. Acest domeniu de terapie, prin urmare, nu a trecut inca de stadiul de experimentare periculoasa...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
Introducere
Capitolul 1. Ce este Vindecarea Naturală?
Capitolul 2. Catehismul Vindecării Naturale
Capitolul 3. Ce este viaţa?
Capitolul 4. Unitatea dintre boală şi tratament. Cauzele primare şi secundare ale bolii
Capitolul 5. Unitatea bolilor acute. Imunitatea naturală
Capitolul 6. Legile vindecării. Legea efectului reciproc
Capitolul 7. Suprimare versus eliminare. Suprimarea, cauza bolilor cronice
Capitolul 8. Inflamaţiile. Cele cinci etape ale inflamaţiei
Capitolul 9. Efectele suprimării bolilor venerice
Capitolul 10. Tratamentul chirurgical supresiv al amigdalelor şi polipilor nazali inflamaţi
Capitolul 11. Cancerul  
Capitolul 12. Afecţiunile specifice femeilor. Menopauza sau „noua viaţă"    
Capitolul 13. Tratamentul bolilor acute prin metode naturale
Capitolul 14. Adevăratul scop al medicinei
Capitolul 15. Homeopatia
Capitolul 16. Antitoxina difterică
Capitolul 17. Vaccinarea
Capitolul 18. Intervenţiile chirurgicale
Capitolul 19. Bolile cronice
Capitolul 20. Crizele. Legea crizelor
Capitolul 21. Periodicitatea. Legea numărului şapte
Capitolul 22. Ce înseamnă cronic
Capitolul 23. Tratamentul bolilor cronice
Capitolul 24. Vitalitatea. Efectul stimulentelor
Capitolul 25. Dietele naturale
Capitolul 26. Bolile acide
Capitolul 27. Postul alimentar
Capitolul 28. Hidroterapia în tratarea bolilor cronice
Capitolul 29. Băile de aer şi de lumină. Importanţa pielii ca organ de eliminare
Capitolul 30. Respiraţia corectă
Capitolul 31. Exerciţiile fizice
Capitolul 32. Tratamentul corporal
Capitolul 33. Domeniul legitim şi limitele naturale ale vindecării mentale şi metafizice
Capitolul 34. Diferenţa dintre boala funcţională şi boala organică
Capitolul 35. Atitudinea dublă a minţii şi a sufletului
Capitolul 36. Simfonia vieţii
Capitolul 37. Constituţia triplă a fiinţei umane
Capitolul 38. Terapiile mentale. Afirmaţiile pozitive
Capitolul 39. Cum să ne rugăm
Capitolul 40. Relaxarea şi sugestia
Concluzie.
Consolidarea voinţei şi a controlului de sine
Monologul durerii
Glosar
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Terapii complementare

Created in 0.0430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.