Viitorul omenirii

Viitorul omenirii
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0503-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 528

DESCRIERE

Viitorul omenirii - Michio Kaku
 
... civilizația umană se află pe punctul de a se extinde dincolo de Pământ. Nu mai e doar o posibilitate, a devenit o necesitate: fie că vom fi forțați de schimbările climatice, de epuizarea resurselor sau de catastrofe viitoare care ne vor obliga să părăsim planeta, este sigur că, într-o bună zi, vom ajunge să locuim printre stele.
 
În stilul său inconfundabil, fizicianul Michio Kaku explorează modul în care umanitatea ar putea dezvolta gradual o civilizație în spațiul cosmic, grație evoluțiilor spectaculoase din robotică, nanotehnologie și biotehnologie.
 
Depășim limitele galaxiei noastre și chiar ale universului nostru atunci când dr. Kaku examinează unele dintre cele mai fierbinți subiecte științifice din zilele noastre, printre care motorul warp, găurile de vierme, hiperspațiul, universurile paralele și multiversul. În final, el ne arată că, într-o bună zi, oamenii ar putea să dobândească o formă de nemurire și să fie capabili să-și părăsească întru totul corpul, trimițându-și conștiința cu ajutorul fasciculelor laser către noi locuri din spațiul cosmic.
 
Michio Kaku este profesor de fizică teoretică la City University din New York. Este coautor al teoriei corzilor. A scris, printre altele, Dincolo de Einstein și Hiperspațiul, care a fost desemnată de New York Times și Washington Post cea mai bună carte de știință a anului 1995.
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri
PROLOG            
Introducere: Spre o specie multiplanetară
 
PARTEA I. PĂRĂSIREA PĂMÂNTULUI    
1. Pregătirea pentru lansare
2. Noua epocă de aur a călătoriei spaţiale    
3. Mineritul cerurilor            
4. Pe Marte cu orice preţ            
5. Marte: planeta-grădină    
6. Gigante gazoase, comete şi dincolo de acestea
    
PARTEA A II-A. CĂLĂTORIA SPRE STELE    
7. Roboţi în spaţiu
8. Construirea unei astronave
9. Kepler şi un univers de planete
            
PARTEA A III-A. VIAŢA IN UNIVERS    
10. Nemurirea                            
11. Transumanism şi tehnologie                        
12. Căutarea vieţii extraterestre            
13. Civilizaţii avansate    
14. Părăsirea universului                    
Lecturi recomandate            
NOTE
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0209 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.