Viitorul libertății. Democrația iliberală în Statele Unite ale Americii și în lume

Viitorul libertății. Democrația iliberală în Statele Unite ale Americii și în lume
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8380-2
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 352

DESCRIERE

Viitorul libertății. Democrația iliberală în Statele Unite ale Americii și în lume - Fareed  Zakaria
 
Dacă în urmă cu un secol nici o ţară din lume nu avea ceea ce numim în prezent democraţie, astăzi peste o sută de ţări au un regim democratic. Ascensiunea fără precedent a democraţiei la nivel mondial a făcut din aceasta forma standard de guvernămînt şi legitimitate politică în majoritatea statelor lumii.
 
După ce, într-un articol din 1997, a introdus ideea de „democraţie iliberală”, în această lucrare vizionară apărută prima dată în 2003 şi tradusă în peste 20 de limbi Fareed Zakaria arată că democraţia trebuie însoţită de liberalismul constituţional pentru a fi funcţională şi că democratizarea înţeleasă ca dispersie maximă a puterii în societate poate ascunde pericole nebănuite pentru libertatea individului.
 
„În această carte curajoasă şi ambiţioasă, Fareed Zakaria îl actualizează pe Tocqueville... Cunoştinţele lui Zakaria acoperă o gamă impresionantă de domenii...” (New York Times Book Review)
 
„Viitorul libertăţii este una dintre cele mai importante lucrări privind tendinţele politice globale care au apărut în ultimul deceniu.” (Samuel Huntington)
 
CUPRINS:
 
Introducere. Epoca democratică    
Capitolul 1. Scurtă istorie a libertăţii umane    
Capitolul 2. Calea sinuoasă            
Capitolul 3. Democraţia iliberală    
Capitolul 4. Excepţia islamică        
Capitolul 5. Ce-i prea mult strică        
Capitolul 6. Moartea autorităţii        
Concluzie. Calea de ieşire
            
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0296 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.