Viețile secrete ale planetelor

Viețile secrete ale planetelor
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0939-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 256

DESCRIERE

Viețile secrete ale planetelor - Paul Murdin
 
Ghid de utilizare a sistemului solar
 
Trăim cu impresia că sistemul nostru solar funcţionează cu precizia unui ceasornic sau a unui telescop. Şi, pe termen scurt, aşa şi este. Dar, dacă îi studiem întreaga istorie, vom descoperi că planetele din care este alcătuit au vieţi foarte interesante, pline de evenimente neprevăzute.
 
Spre exemplu, ştiaţi că pe Titan, satelitul lui Saturn, se găsesc lacuri de metan lichid înconjurate de dealuri şi văi, la fel ca pe Pământ înainte de apariţia vieţii? Sau că cel mai mare vulcan de pe Marte e de o sută de ori cât cel mai mare vulcan de pe Terra şi că cel mai mare canion marţian este de zece ori mai adânc decât Marele Canion? Sau că, dincolo de pătura de nori albi care o înconjoară, suprafaţa lui Venus este presărată cu o mulţime de cratere de impact şi conuri vulcanice?
 
Încununare a unei vieţi închinate astronomiei, fascinanta carte a lui Paul Murdin strânge laolaltă cele mai importante şi mai interesante descoperiridespre planete şi sateliţi, descriind totodată locul nostru în sistemul solar.
 
„Cu o scriitură elegantă şi inteligentă, noua carte a lui Murdin vădeşte pasiunea sa de o viaţă pentru astronomie şi, cu siguranţă, îi va delecta pe cei care îşi doresc o trecere în revistă a celor mai importante corpuri cereşti din sistemul nostru solar." - Publishers Weekly
 
„O carte extrem de antrenantă, care sintetizează cunoştinţele despre sistemul solar dobândite de-a lungul secolelor, evidenţiind totodată misterele pe care cercetătorii încă nu le-au elucidat." - Daily Mail
 
Paul Murdin (n. 1942) a lucrat ca astronom în Statele Unite, Australia, Anglia, Scoţia şi Spania. A fost cercetător (specializat în supernove, găuri negre şi stele neutronice), director de observator şi coordonator al politicilor de cercetare pentru guvernul britanic şi pentru Societatea Astronomică Regală. În prezent, lucrează ca profesor emerit la Institutul de Astronomie al Universităţii Cambridge. A descoperit, împreună cu Louise Webster, prima gaură neagră din galaxia noastră, Cygnus X-1, iar în 1988, a primit titlul de ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic pentru contribuţiile sale ştiinţifice şi pentru eforturile de popularizare a astronomiei.
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1. Ordine, haos şi unicitate în sistemul solar    
Capitolul 2. Mercur: bătută, sfioasă şi excentrică    
Capitolul 3. Venus: o faţă urâtă în spatele unui văl frumos
Capitolul 4. Pământ: echilibru şi stăpânire de sine    
Capitolul 5. Luna: aproape moartă    
Capitolul 6. Marte: planeta războinică            
Capitolul 7. Meteoriţii marţieni: aşchii sărite din trunchi
Capitolul 8. Ceres: planeta care n-a mai apucat să crească
Capitolul 9. Jupiter: inimă de piatră    
Capitolul 10. Sateliţii galileeni: fraţi de foc, apă, gheaţă şi piatră                
Capitolul 11. Saturn: stăpânul inelelor    
Capitolul 12. Titan: existenţă suspendată    
Capitolul 13. Enceladus: o inimă caldă    
Capitolul 14. Uranus: planeta răsturnată        
Capitolul 15. Neptun: inadaptata    
Capitolul 16. Pluto: outsiderul care a venit din frig
Sistemul solar în câteva cuvinte        
Cronologie    
Credite fotografice        
Index        
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0314 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.