Viața uimitoare a faimoasei ocultiste H. P. Blavatsky

Viața uimitoare a faimoasei ocultiste H. P. Blavatsky
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 9786068742946
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 312

DESCRIERE

Viața uimitoare a faimoasei ocultiste H. P. Blavatsky
 
... cărțile și învățăturile doamnei Blavatsky au avut o influență care depășește cu mult cadrul Societății Teosofice, a cărei fondatoare a fost. Sunt scrieri de filosofie ezoterică ce i-au adus o recunoștință binemeritată din partea multor contemporani. Dar ar fi o greșeală să facem din ea o figură de sfântă. Era o ființă umană vie, o femeie cu totul deosebită.
 
Nu numai că viața ei a fost un roman tumultuos, dar însăși persoana ei prezenta trăsături de caracter care au făcut din ea un personaj plin de culoare. Din copilărie și până la moarte ea a manifestat daruri psihice care au creat în jurul ei o veritabilă atmosferă de „miracol“. Dacă aceste nenumărate minuni i-au adus multe adeziuni la știința ocultă pe care a îmbrățișat-o, tot ele i-au adus și cele mai perfide acuzații și infame calomnii, din cauza cărora suferea îngrozitor.
 
Amintirile colonelului Olcott cuprinse în lucrarea in­titulată „Istoria autentică a Societății Teosofice“ și cartea lui A. P. Sinnett intitulată „Lumea Ocultă“ sunt documente prețioase pentru cunoașterea doamnei Blavatsky. Însă lucrarea de față este cea care oferă cea mai completă și amănunțită istorisire a vieții ei, în ciuda anu­mitor lacune din biografia sa, în care anumite perioade rămân neclare.
 
A crezut dintotdeauna în mod ferm în existența unei lumi a spiritelor suprapă­mântene și subpământene și a unor ființe care se ames­tecă în mod inextricabil în existența fiecărui muritor. Domovoi-ul (spiridușul casei) nu era pentru ea o ființă imaginară, ci la fel de reală ca doicile și îngrijitoarele ei rusoaice.
 
Domnișoara Hahn a știut de ce servitorii ei o numeau Sedmichka, termen intraductibil care înseamnă «consacrat numărului șapte» – iar în cazul ei făceau aluzie la faptul că era născută în cea de-a șaptea lună a anului, în noaptea de 30 spre 31 iulie, dată foarte importantă în Rusia în analele credințelor populare în vrăjitoare și în isprăvile acestora.
 
De aceea i-au fost destăinuite miste­rele unei anumite ceremonii făcute în mare secret timp de ani de zile de către doici și alți servitori, de îndată ce a fost capabilă să înțeleagă importanța acestei inițieri. Ea a înțeles încă din copilărie de ce era transportată pe brațele doicii ei prin toată casa, prin grajduri și prin staulul vacilor și de ce era pusă să stropească prin toate colțu­rile cu apă, în timp ce doica repeta fraze mistice...
 
CUPRINS:
 
Introducere        
Copilăria    
2. Căsătorie şi călătorie        
3. întoarcerea în Rusia, 1858            
4. Relatarea doamnei de Jelihowsky    
5. Relatarea doamnei de Jelihowsky (continuare)    
6. Relatarea doamnei de Jelihowsky (continuare)
7. De la ucenicie la operă    
8. Şederea în America        
9. Perioada petrecută în India    
10. Călătoria în Europa    
Anexă    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.