Viața (re)începe după 50 de ani. Cum să-ți pui înțelepciunea la treabă

Viața (re)începe după 50 de ani. Cum să-ți pui înțelepciunea la treabă
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-50-6908-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 252

DESCRIERE

Viața (re)începe după 50 de ani. Cum să-ți pui înțelepciunea la treabă - Chip Conley
 
Nu trebuie să fi trecut de 50 de ani pentru ca această cartesă ți se pară relevantă. Conștientizăm uneori că suntem „bătrâni“ la 30 de ani, pe măsură ce tinerii au din ce în ce mai multă putere în numeroase companii. Într-o epocă în care „software-ul mănâncă lumea“, tehnologia aruncă în aer nu doar taxiurile și hotelurile, ci practic toate industriile, rezultatul fiind că din ce în ce mai multe companii angajează tineri și pun mai presus de orice alte abilități inteligența digitală.
 
Problema este că mulți dintre acești tineri lideri digitali sunt împinși în poziții de putere – fiind deseori directori de companii sau de departament – deși au foarte puțină experiență sau îndrumare. Dar exact în același timp există o generație de lucrători mai vârstnici cu abilități neprețuite – inteligență emoțională ridicată, o judecată bună născută din decenii de experiență, cunoaștere specializată și o rețea vastă de contacte – care ar putea face pereche cu milenialii ambițioși pentru a crea afaceri durabile.
 
În mod ironic, cu cât tehnologia e mai disponibilă și ubicuă, cu atât mai puțin inteligența digitală acționează ca factor de diferențiere. În timp ce abilitățile de a scrie cod pot deveni universale, singurul lucru care nu va putea fi niciodată automatizat sau lăsat în seama inteligenței artificiale este elementul uman din afacere. Poate că nu ești un dezvoltator de software, dar ești un dezvoltator de abilități fine – iar abilitățile fine sunt cele care contează cel mai mult în organizația viitorului. Fie că este al doilea, al treilea sau al patrulea deceniu al vieții tale active, principiile și practicile din această carte îți vor arăta cum să-ți folosești competenţele și experiența nu doar pentru a rămâne relevant, ci pentru a fi indispensabil în locurile de muncă moderne. Lumea are nevoie de înțelepciunea ta mai mult ca niciodată...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte (Brian Chesky)
1.   Vintage-ul tău capătă valoare
2.   Sunt un „mentern“?
3.   Crud, gătit, ars, repetă
4.   Lecția 1: Evoluează
5.   Lecția 2: Învață
6.   Lecția 3: Colaborează
7.   Lecția 4: Consiliază
8.   Reinventează-te, nu te pensiona  
9.   Dividendele experienței: primirea Bătrânilor Moderni în organizații
10.   Vârsta înțelepciunii
Anexă
Mulțumiri
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0259 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.