Viața este grea. Cum ne poate ajuta filosofia sa ne gasim calea

Viața este grea. Cum ne poate ajuta filosofia sa ne gasim calea
-8,2%
Preț: 45,00 lei
49,00 lei (-8,16%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1939-4
Editura:
Anul publicării: 2023

DESCRIERE

Viața este grea. Cum ne poate ajuta filosofia sa ne gasim calea - Kieran Setiya
 
Printr-o scriitură captivantă și o argumentație clară, Kieran Setiya, profesor la MIT, arată că cea mai pertinentă cale de a construi o viață cu adevărat bună ține mai degrabă de încercarea de a te confrunta cu realitatea decât de tendința oarbă de a te agăța de un ideal simplist de fericire permanentă. Bazându-se pe filosofia antică și modernă, precum și pe ficțiune, istorie, memorii, film, comedie, științe sociale și povești din experiența autorului, Viața este grea aduce mângâiere și compasiune. Accesibilă, plină de căldură și de bună-dispoziție, această carte oferă o hartă pentru a naviga pe teren accidentat, de la traume personale la nedreptățile și absurditatea lumii.
 
Kieran Setiya susține că anumite provocări – singurătatea, eșecul, problemele de sănătate, durerea și așa mai departe – sunt în esență inevitabile. Dar este bine, arată cartea, să recunoaștem experiențele grele prin care am trecut și să ne întrebăm cum ne-au ajutat să devenim mai rezistenți, mai buni și mai înțelepți.
 
Kieran Setiya este profesor de filosofie la MIT, având ca domenii principale de interes etica, epistemologia și filosofia minții. Printre cărțile sale, se numără: Practical Knowledge, Reasons without Rationalism, Knowing Right from Wrong, unde propune și argumentează o teorie cognitivă a intenției, o formă de etică a virtuții și o expunere a cunoașterii etice bazate pe Aristotel și Hume.
 
De asemenea, a scris Midlife. Ghidul filosofic al vârstei de mijloc (Editura Seneca, 2019). Combinând filosofia cu experiențele personale, este autorul a numeroase eseuri și articole pentru publicații precum: Los Angeles Review of Books, The New York Times, Boston Review, London Review of Books, The Atlantic și The Yale Review. Este gazda unui podcast, Five Questions, în care adresează filosofilor contemporani cinci întrebări despre ei înșiși.
 
CUPRINS:

Prefaţă
Introducere
Capitolul 1. Infirmitate
Capitolul 2. Singurătate
Capitolul 3. Doliu
Capitolul 4. Eşec
Capitolul 5. Nedreptate
Capitolul 6. Absurditate
Capitolul 7. Speranță
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0245 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.