Viata dincolo de mormant - Scarlat Demetrescu

Viata dincolo de mormant - Scarlat Demetrescu
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786303320113
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 224

DESCRIERE

Viata dincolo de mormant - Scarlat Demetrescu
 
... cu mii de ani in urmă omul nu era atât de ştiutor de cele ce se află in jurul lui şi de legile care conduc materia. Trăia o viaţă simplă in mijlocul naturii, muncind din greu pentru a-şi agonisi cele necesare traiului. Dar tocmai prin faptul că era lipit de natură avea mereu înaintea ochilor măreţia muntelui, auzea vuietul codrilor, se îmbăta de splendoarea răsăritului soarelui şi noaptea îi fascina bolta instelată a cerului.
 
Această nemărginire, această splendoare năştea in mintea lui întrebări şi sufletul său descoperi mai târziu pe Autorul lor: o Forţă infinită, o Voinţă infinită, o Înţelepciune infinită - Tatăl Ceresc, Creatorul a tot ce ştim şi nu ştim, a ceea ce vedem şi nu vedem. Înfrigurat, temător, plin de respect, îşi înălţă el ruga către Cel Atotputernic, să-l lumineze, să-l apere, să-l ierte. Şi aşa secolele s-au inşirat şi omul a intrat in legătură cu Puterile din spaţiu şi s-a bucurat in simplitatea cunoştinţelor lui, de fericirea de a auzi vocea Cerului, de a fi povăţuit, condus şi ridicat la Lumină.
 
Pe măsură ce omul se ridica în cunoaşterea materiei şi afla tot mai mult din legile care o conduc, cu cat viaţa lui se îndepărta de natură Îndreptandu-se tot mai mult spre sate şi oraşe, cu cat traiul lui devenea mai abundent şi mai luxos, cu atât mintea lui era mai distrată, pană când a pierdut complet contactul cu Cei ce conduc viaţa şi ordinea in univers.
 
Frati si surori,
Pamantul acesta pe care traim noi astazi se poate compara cu o vasta scoala a vieti, cu diferite grade de invatamant.  Spiritul nostru se coboara din patria spiritelor, care este golul acesta nesfarsit dintre planete, dintre stele, si vine pe pamant, ori pe alt glob fizic, la fel ca si pamantul nostru, si se imbraca cu un corp de carne pe care i-l procura o mama, o pamanteana.

Pe acest corp, spiritul il fasoneaza, mai apoi, il desvolta si cand a devenit complet, atunci incepe cu el sa observe fenomenele naturei, sa invete a se conduce in viata, cu rabdare, cu atentie si credinta. Cand, insa, instrumentul s'a slabit, s'a uzat sau cand firul vietei s'a terminat, atat cat ti s'a dat sa traesti; inca inainte de a te naste, atunci spiritul paraseste corpul carnos, iese din el ca dintr'o inchisoare si se avanta in spatiile nemarginirei.
 
Ei, dar viata noastra e scurta, am mai spus in alta conferinta, iar cele ce trebue sa invatam sunt multe, foarte multe. Atunci, pentru ca sa le aflam, sa le cunoastem, e nevoie sa venim iar la scoala pamantului, sa venim iar sa ne incarnam. In aceste nenumarate incarnari, cu sutele, uneori, cu miile, alte ori, dupa vrednicia omului, dupa silintele lui de a fi bun si intelept. Cand omul este mai putin atent, mai putin silitor, el se taraste din viata in viata, trecand mereu pragul mortii cu sacul mai gol de invataturi...
 
 Scarlat Demetrescu s-a nascut in Bucuresti, pe 26 iulie, 1872. A absolvit Facultatea de Stiinte din Bucuresti, devenind profesor de stiinte naturale si geografie la Liceele Sf. Sava si Gheorghe Lazar. Simultan, cu o intensa activitate de profesor si publicist, este subdirector la Senat, geolog la Institutul Geografic al Romaniei si conduce revista spiritista,, B. P. Hasdeu".

Pe langa numeroasele manuale de botanica si zoologie aparute intre 1913 si 1929, publica urmatoarele lucrari:
 ,, Viata dincolo de mormant" (1928);
 ,, Greseli din alte vieti" (1932);
 ,, Cercetari in domeniul metapsihic si spiritist" (1933);
 ,, Din tainele vietii si ale Universului" (1939).
Conferentiaza in cadrul Societatii spiritiste,, B. P. Hasdeu".
Se stinge din viata pe data de 11 octombrie, 1945, in Bucuresti.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0372 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.