Trei secole de gastronomie românească

Trei secole de gastronomie românească
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-47-2744-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 264
Categoria: Alimentatie

DESCRIERE

Trei secole de gastronomie românească - Daniela Ulieriu, Doina Popescu
 
... va invitam la întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M. S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.
 
Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.
 
CUPRINS:
Cuvint-înainte
Există bucătărie românească?
Manuscrisul brâncovenesc

1. Banchetul între somptuozitate şi cabală
2. Haute cuisine la Curtea unui principe valah, cântecul de lebădă al domniilor pământene
3. Veselie şi plăcinte, mâncăruri de post şi de dulce    
4. Porţii pantagruelice, burţi pe măsură            
5. Stolnicul Cantacuzino, autorul Manuscrisului brâncovenesc. Intrigă şi pasiune la Palat            
6. Delicii culinare brâncoveneşti în prima carte românească de bucate    
O reţetă de ştiucă umplută
Şalău
Altă mâncare de şalău sau biban        
Rasol de păstrăv                            
Altă reţetă de rasol        
Nisetru, postrugă, morun, cegă            
Sturion la
Piftie de raci
Stridii    
Melci
Melci la grătar    
Iahnie de vitel        
Căpăţână de viţel
încă o reţetă de căpăţână de viţel    
Salată de andive
Salată de capere
Salată de morcovi
Ouă umplute            
Mâncări de sec cu pătlăgele vinete
Altă reţetă de sec, tot cu pătlăgele vinete
Vinul ipocratic            
K. N. si M. K.: 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte treburi gospodăreşti
Supă pisata
Supă de raci
Bou de modă        
Curechiu (varză) nemţescu umplut
Doba de curcan            
Curcan umplutu    
Mijlocu de a face brânză din cartoafe
Mazăre verde în grăunţe
Cozonac    
Budincă de vinu            
Ouă franţuzeşti    
Spanac cu clătite    
Reţete cercate in număr de 5oo, din bucătăria cea mare a lui Robert, întâiul Bucătar al Curţii Franţiei, potrivit pentru toate stările
1. Moldova în anii 1840    
2. Un dregător moldovean, între conservatorismul politic şi progresismul culinar    
3. Legendarul şi misteriosul maestru bucătar Robert
Carte de bucate de Maria Maurer
Bucataria romana. Carte coprinzatoare de mai multe retete de bucate si bufet
Ecaterina Colonel Steriady, Buna managera. Carte de bucate
Ecaterina Doctor S. Comsa. Buna managera
Petrini A. - Carte de bucate pentru regimul mixt, vegetarian si pentru diabetici. Bucataria speciala pentru alimentatia copiilor. Secretul de a ramane tanar
Carte de bucate de Sanda Marin
Gabrielle Tazlauanu - Carte de bucate. Eu stiu sa gatesc
Dictatura gastronomica
Carte de bucate. Culegere de retete romano-americane, de Elisabeta-Lorine
Preparate de arta culinara, de Iosif Strasman si Ion Radu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0203 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.