Trauma si memorie

Trauma si memorie
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066392143
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 250

DESCRIERE

Trauma si memorie. Saga creierului si a corpului în cautarea trecutului înca viu. Ghid practic pentru întelegerea si vindecarea amintirilor traumatice - dr. Peter A. Levine
 
Dr. Peter A. Levine a dezvoltat metoda Somatic Experiencing, o abordare centrata pe corp a vindecarii traumelor.
El sustine ca singurele amintiri cu adevarat utile sunt cele care par initial cel mai putin fiabile: amintirile stocate în corp, nu neaparat cele accesabile de catre mintea constienta.
 
De obicei, oamenii de stiinta studiaza amintirile traumatice „explicite“ din creier (precum gândurile intruzive sau flashbackurile), acordându-i prea putin atentie modului în care corpul însusi stocheaza memoria „implicita“. Învatând cum sa întelegem mai bine interactiunea complexa a trecutului cu prezent si a mintii cu corpul, putem sa ne ajustam relatia cu trauma si sa capatam o stare mai echilibrata si mai relaxata.
 
Scrisa pentru persoanele care sufera de traume, precum si pentru practicienii din îngrijirea sanatatii, Trauma si memorie reprezinta o perspectiva revolutionara asupra modului în care e construita memoria si în care ea este influentata de starea noastra actuala de a fi.

„Memoria are multe straturi, iar Peter Levine a contribuit cu propria modalitate unica si puternica de a gândi cum sa întelegem aceste sisteme si sa le optimizam actiunea dupa trauma. Aceasta carte ofera întelepciune clinica desprinsa din experiente directe, de zeci de ani, demonstrând modul în care un clinician – cu atentie concentrata si interventie bine tintita – poate converti amintiri nerezolvate si neintegrate într-o forma rezolvata si integrata, permitând aparitia unei naratiuni coerente si eliberându-l pe individ din închisorile trecutului. Dr. Daniel J. Siegel, coautorul cartii Creierul copilului tau, aparuta la Editura For You.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte... 9
Introducere • întinderea teritoriului... 21
 
Capitolul 1
Memoria. Un dar şi un blestem. Iluzia memoriei... 27
Capitolul 2
Ţesătura memoriei. „Amintirile sunt făcute din această"... 45
Capitolul 3
Memoria procedurală... 61
Capitolul 4
Emoţiile, amintirile procedurale şi structura traumei... 75
Capitolul 5
Călătoria eroului... 95
Capitolul 6
Două studii de caz. O vizită intimă... 125
Capitolul 7
Capcana veridicităţii şi cursa amintirii false... 185
Capitolul 8
Moleculele memoriei. Reconsolidarea - alchimia memoriei... 201
Capitolul 9
Trauma generaţională. Fantomele... 231
Gând de încheiere... 243
Mulţumiri... 245
Despre autor... 247

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0271 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.