Tratatul celor 7 raze. Psihologie ezoterică - prima parte

Tratatul celor 7 raze. Psihologie ezoterică - prima parte
-5,2%
Preț: 92,00 lei
97,00 lei (-5,15%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-95669-1-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 224

DESCRIERE

Tratatul celor 7 raze. Psihologie ezoterică - prima parte - Alice A. Bailey
 
... ca parte din Planul iniţial, Viaţa unică a căutat expansiunea, iar cei şapte eoni sau cele şapte emanaţii au venit din vortexul central şi au repetat în mod activ procesul anterior în toate detaliile sale. Şi acestea au apărut în manifestare şi în exprimarea vieţii active, calificată de iubire şi limitată de un aspect fenomenologic exterior, au inundat o activitate secundară şi au devenit cei şapte Făuritori, cele şapte Surse de viaţă şi cei şapte Înţelepţi Rishi din toate scripturile antice.
 
Ele sunt Entităţile psihice originale, impregnate cu capacitatea de a exprima iubire (care implică conceptul dualităţii, întru-cât ceea ce exprimă iubire şi ceea ce este iubit, ceea ce doreşte şi ceea ce este dorit trebuie postulate aici) şi de a apărea din fiinţa subiectivă în devenirea obiectivă. Le numim pe acestea şapte cu nume diferite, astfel:
 
1. Maestrul Puterii sau al Voinţei. Această viaţă vrea să iubească şi foloseşte puterea ca o expresie a bunăvoinţei divine. Pentru corpul Lui de manifestare El foloseşte acea planetă pentru care soarele este privit ca fiind substitutul ezoteric.
 
2. Maestrul Iubirii-înţelepciunii este întruchiparea iubirii pure, este considerat de adepţii ezoterismului ca fiind la fel de aproape de inima Logosului Solar cum a fost preaiubitul discipol aproape de inima lui Christ din Galileea. Această Viaţă insuflă în toate formele calitatea iubirii, cu manifestarea sa mai materială a dorinţei, şi este principiul atractiv în natură şi custodele Legii Atracţiei, care este manifestarea-viaţă a Fiinţei pure.
 
Acest Maestru al Iubirii este cea mai puternică rază dintre cele şapte, întrucât El se află pe aceeaşi rază cosmică cu Zeitatea solară. El se exprimă în principal prin planeta Jupiter, care este corpul Lui de manifestare...
 
CUPRINS:

Cuvânt înainte

Capitolul 1. Observaţii introductive
1. Cele trei Obiective ale studierii Razelor... 21
2. Viaţă-Calitate-Aparenţă... 35
3. Cele Şapte Raze enumerate... 46
4. Funcţia Creştinismului... 52

Capitolul 2. Anumite întrebări şi răspunsurile lor
Întrebarea nr. 1: Ce este sufletul? Cum îl putem defini? Care este natura lui?... 61
Întrebarea nr. 2: Care sunt originea, obiectivul, scopul şi planul sufletului?... 92
Întrebarea nr. 3: Existenţa Sufletului poate fi dovedită?.. 136
Întrebarea nr. 4: Ce valoare are cunoaşterea razelor?... 161
Întrebarea nr. 5. Care este semnificaţia următoarelor cuvinte: simţire; conştiinţă sau conştientă; energie sau lumină?... 188
 
Capitolul 3. Zece principii de bază... 199

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0435 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.