Tratat teoretic și practic de dreptul muncii - Alexandru Țiclea

Tratat teoretic și practic de dreptul muncii - Alexandru Țiclea
Preț: 349,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-39-1256-6
Anul publicării: 2023
Pagini: 1400

DESCRIERE

Tratat teoretic și practic de dreptul muncii - Alexandru Țiclea
 

Tratatul de fața este elaborat in considerarea ideii ca dreptul muncii este un drept comun pentru toate raporturile de munca și de serviciu, deci nu doar pentru cele izvorate din contractul individual de munca, dar și pentru cele intemeiate pe acte juridice care consemneaza acordul de voința in scopul prestarii unor munci subordonate. Este și cazul raporturilor de munca/de serviciu ale funcționarilor publici, inclusiv ale celor cu statut special (polițiști, polițiști de penitenciare), ale militarilor, ale judecatorilor și procurorilor etc.
 
Pe baza legislației, a jurisprudenței și a doctrinei actuale au fost prezentate și analizate aspecte relevante ale relațiilor de munca și de serviciu, incepand cu izvoarele și principiile dreptului muncii, continuand cu dialogul social, organizațiile sindicale și patronale, rolul statului pe piața muncii, contractul și acordul colectiv de munca, formarea profesionala, incheierea raporturilor de munca și de serviciu, executarea, modificarea, suspendarea și incetarea acestor raporturi. Totodata, a fost avuta in vedere și raspunderea juridica a angajaților și angajatorilor (disciplinara, pentru daune, contravenționala și penala).
 
Nu puteau lipsi din Tratat procedurile judiciare – soluționarea conflictelor/litigiilor de munca de catre instanțele judecatorești specializate, inclusiv de cele de contencios administrativ.
 
Urmarim astfel sa oferim tuturor celor interesați – practicieni (manageri/specialiști in resurse umane, avocați, consilieri juridici, experți in legislația muncii, judecatori), teoreticieni (cercetatori, cadre didactice), dar și studenți, masteranzi, doctoranzi – un instrument de lucru util, eficient și actual, respectiv un material de studiu și reflecție.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0247 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.