Transformare prin tantra. Când dragostea întâlneşte meditaţia

Transformare prin tantra. Când dragostea întâlneşte meditaţia
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-8758-68-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 352

DESCRIERE

Transformare prin tantra. Când dragostea întâlneşte meditaţia - Osho
 
Aceasta este întreaga abordare a Tantrei - dacă iubirea creşte într-adevăr, dacă iubirea este îngrijită cu atenţie, ea devine rugăciune. Ea devine, într-un sfârşit, experienţa ultimă a îndumnezeirii. Iubirea este templul lui Dumnezeu.
 
Atunci când iubirea merge cu adevărat în profunzime şi devine rugăciune, caracterul ei este în întregime non-sexual, atunci caracterul ei este lipsit de senzualitate. Atunci apare un anumit sentiment de reverenţă faţă de celălalt
- nu o dorinţă sexuală intensă, ci o stare de veneraţie. Prin simpla prezenţă a celuilalt începi să simţiţi ceva divin, ceva sacru. Iubita ta devine zeiţa ta, şi iubitul tău devine zeul tău.
 
Aceste cânturi ale lui Saraha sunt de o extraordinară frumuseţe. Ele reprezintă adevăratul fundament al Tantrei. Dar mai întâi va trebui să înţelegeţi atitudinea Tantrei faţă de viaţă, viziunea Tantrei asupra vieţii. Cel mai fundamental aspect al Tantrei este următorul - şi este un aspect foarte radical, revoluţionar, rebel -, viziunea ei fundamentală este aceea că lumea nu se împarte în inferior şi superior, că lumea este mai degrabă un tot unitar. Superiorul şi inferiorul merg mână în mână. Superiorul include inferiorul, iar inferiorul include superiorul. Superiorul este ascuns în inferior - tocmai de aceea, inferiorul nu trebuie negat, nu trebuie condamnat, nu trebuie distrus ori ucis. Inferiorul trebuie transformat. Inferiorului trebuie să i se îngăduie să meargă spre în sus, şi atunci inferiorul devine superior. Nu există nicio prăpastie de netrecut între diavol şi Dumnezeu: căci adânc, în inima sa, diavolul îl poartă pe Dumnezeu. Şi, de îndată ce inima începe să funcţioneze, diavolul poate să se apropie de Dumnezeu.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
CAPITOLUL 1
Harta Tantrei... 5
CAPITOLUL 2
Libertatea este o valoare superioară... 37
CAPITOLUL 3
Ruperea celor patru sigilii... 71
CAPITOLUL 4
încrederea nu poate fi trădată... 105
CAPITOLUL 5
De la nimic la nimic... 141
CAPITOLUL 6
îmi sunt suficient mie însumi... 175
CAPITOLUL 7
Inteligenţa este meditaţie... 207
CAPITOLUL 8
Iubirea nu face umbră... 237
CAPITOLUL 9
Non-mintea este poarta... 273
CAPITOLUL 10
Doar o aducere aminte... 305
Despre autor... 337
Centrul internaţional de meditaţie Osho... 339
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0273 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.