Traind dupa invatatura lui Bhagavan

Traind dupa invatatura lui Bhagavan
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-841-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 416
Categoria: Hinduism

DESCRIERE

Traind dupa invatatura lui Bhagavan - Ramana Maharshi, David Godman
 
Aceasta carte este povestea vietii unuia dintre cei mai apropiati discipoli ai lui Bhagavan, care a fost Annamalai Swami, scrisa de catre David Godman, cautator fervent al adevarului si invataturilor spirituale autentice.
 
Marturia lui Annamalai Swami despe viata traita alaturi de Bhagavan s-a dovedit a fi atat de revelatoare si transformatoare, incat a sfarsit prin a deveni o carte intreaga, cea de-a patra scrisa de catre David Godman despre Sri Ramana si discipolii sai. Traind in apropierea Maestrului aproape toata viata sa, Annamalai Swami intruchipeaza in relatia sa cu Bhagavan o intalnire tipica intre Guru si discipol, o calatorie spirituala profunda ce scoate in evidenta gratia Maestrului pentru devotul care i se daruieste in mod neconditionat.
 
Din 1976, cand a ajuns pentru prima oara la ashramul lui Ramana Maharshi de la Tiruvannamalai, si pana in prezent, David Godman a scris peste 16 lucrari dedicate lui Sri Ramana, invataturilor acestuia si discipolilor sai. El a devenit cunoscut prin antologia Fii ceea ce esti, care reuneste conversatii cu diferiti cautatori, veniti la ashramul lui Bhagavan pentru indrumare spirituala.
 
Din punct de vedere filosofic, invataturile lui Bhagavan apartin unei scoli de gandire din India, care este cunoscuta ca Advaita Vēdanta. (Totusi, el spunea ca invataturile sale proveneau din propria lui experienta, si nu atat din ceea ce a citit.) Bhagavan si alti maestri Advaita afirma ca Sinele (Atman) sau Brahman este singura realitate existenta si ca toate fenomenele sunt manifestari sau aparente indivizibile aflate in launtrul lui. Conform lui Bhagavan si altor invatatori Advaita, scopul suprem al vietii este de a depasi iluzia ca esti o persoana individuala care functioneaza prin intermediul unui corp si al unei minti intr-o lume de obiecte separate ce interactioneaza reciproc.
 
Odata ce ti-ai dat seama de asta, devii constient de ceea ce esti cu adevarat: constiinta imanenta si lipsita de forma. Aceasta stare suprema de constiinta, care este cunoscuta ca realizare a Sinelui, poate fi dobandita, in opinia lui Bhagavan, prin practicarea unei tehnici numite „investigatie asupra Sinelui”.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Calea mea catre Bhagavan
Lucrari de constructie – I
Mancarea din ashram
Vietuitoarele din ashram
Viata din ashram
Cum erau mustrati slujitorii si lucratorii
Ramakrishna Swami
Vizita lui Gandhi
Versuri razlete
Arunachala
Lakshmana Sharma
Furturi minore
Ramanatha Brahmachari
Diferite Sadhana
Indreptarea de sine
Arunachala Mudaliar
O lume imperfecta
Samadhi si parayana 143
Namaskaram (prosternarile)
Administratori si asa-zisi administratori
Lucrari de constructie – II
Palakottu
Fragmente de Jurnal
Conversatii
Bibliografie
Glosar
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0449 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.