Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu

Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu
Preț: 54,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067939729
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400

DESCRIERE

Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu - Lavinia Betea
 
... secolul XX a fost și  secolul  femeilor.  În  crizele  sociale  produse  de  conflictele  militare, ele au ocupat locurile de muncă eliberate de bărbații chemați sub arme. Nihiliste, feministe, revoluționare de profesie sau hippy, femeile au generat mișcări politice, revoluții domestice și sexuale care au schimbat din temelii, deopotrivă, cotidianul contemporanilor  și  evoluția  umanității. 
 
Lenuța  din  Petrești  a  fost  contemporana lui Marie Curie, Sirimavoe Bandaranaike, Simone de Beauvoir, a Gretei Garbo, Evei Perón, Indirei Gandhi, Goldei Meir și a altor celebrități care au modificat reprezentarea potențialităților  feminine.  A  urcat  pe  scara  puterii  într‑un  timp  când  victoria candidaților la președinția Statelor Unite ale Americii de‑pindea în bună măsură de telegenia și prestația nevestelor. Soția liderului comunist Ceaușescu a fost, printre altele, oaspetele fostelor artiste Jiang Qing, Isabel Perón și Imelda Marcos, metamorfozate în oameni politici de către soții lor. În istoria secolului celor mai mari descoperiri științifice, per‑formanța ca o semianalfabetă să treacă drept „savantă de renume mondial” e însă unică.
 
Cu ajutorul unei vaste cercetări, bazându-se pe documente de arhivă puse recent în circuitul științific, pe numeroase interviuri cu persoanele apropiate și colaboratorii soților Ceaușescu, pe cele mai noi cărți despre regimul comunist, autoarea reconstituie viața Elenei Ceaușescu, cea care, pornind din comuna dâmbovițeană Petrești, pe când era cunoscută drept „Lenuța lui Briceag”, va ajunge prima-doamnă a țării și, practic, cel de-al doilea om în stat. Este o biografie de excepție, cu numeroase informații despre viața privată a soților Ceaușescu – jocurile care le plăceau, prietenii cu care se întâlneau, locurile preferate pentru petrecerea vacanțelor –, precum  și despre relația cu cei trei copii...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0398 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.