Tomatele, de la pasiune la practica

Tomatele, de la pasiune la practica
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160

DESCRIERE

Tomatele, de la pasiune la practica - Melanie Grabner
 
În cartea Tomatele – de la pasiune la practica scriitoarea, Melanie Grabner, fascinata de multitudinea soiurilor de tomate, face o adevarata pledoarie, în favoarea pastrarii nealterate a mediului înconjurator, oferind variante de amenajare a unor gradini chiar daca spatiul de care se dispune este relativ mic.
 
Autoarea subliniaza ca, odata cu constientizarea importantei alimentatiei sanatoase, producatorii revin la vechile soiuri de plante, solutie valabila si în cazul tomatelor. Pornind de la un scurt istoric al tomatelor, ni se prezinta avantajele si dezavantajele soiurilor traditionale de seminte, precum si caracteristicile hibrizilor F1.
 
În continuare ni se dau o sumedenie de sfaturi practice referitoare la cerintele acestor minunate plante. Astfel aflam cerintele tomatelor, de la selectionarea semintelor si pâna la recoltare (sol, distanta între plante, întretinerea dupa semanat, copilire, boli si daunatori). Într-un alt capitol se trec în revista soiurile cele mai aspectuoase, parfumate, intens colorate. Fiecare soi beneficiaza de o scurta descriere, subliniindu-se calitatile pentru care merita sa fie cultivat.
 
Cartea abunda în imagini deosebit de frumoase. În ultima parte a lucrarii gasim informatii despre rolul tomatelor în pastrarea sanatatii si frumusetii corpului, despre conservarea acestora, precum si multe retete cu preparate care contin si tomate.
...
De la inima de bou la tomate salbatice

Nu este deloc simpla diferentierea numeroaselor soiuri de tomate. Nici macar în cercul specialistilor, nu sunt cu totii de acord cu privire la criteriile care sunt importante si decisive. In principiu sunt insâ suficiente modul de crestere si forma fructului, pentru a putea clasifica soiul.
 
Tomate cu crestere nedeterminata
Tomatele cu crestere nedeterminata sunt destul de usor de întretinut, deoarece formeaza putini copili. La latitudinea noastra, in aer liber, ajung la înaltimi de 1. 60-2. 50 m. Varietatea fructelor este mare: de la tomatele cocktail pana la tomatele mari, carnoase, sunt reprezentate toate formele.
 
Tomate cu crestere determinata
Clientilor mei care îsi cultiva tomatele în ghivece, le recomand sa opteze pentru soiurile de tomate cu crestere determinata. Ele se dezvolta bine si in ghivece suspendate, crescand practic ''direct în gura". In afara de aceasta, sunt usor de întretinut, deoarece nu este necesar copilitul.
 
Tomate prunisoare
De fapt, tomatele prunisoare nu sunt altceva decat tomate cocktail crocante, lunguiete. Probabil cea mai buna calitate a majoritatii soiurilor cu fructe tip prunisoare este capacitatea de pastrare: la temperatura camerei se pastreaza doua pana la trei saptamani.
 
Tomate cocktail si tomate în ciorchine
Tomatele cocktail au fructe mici un gust echilibrat foarte placut, deosebit de dulce. Plantele sunt viguroase, cresc pâna la o inâltime de peste 3 m si formeaza multi copili. Caracteristica tomatelor in ciorchine este clarâ: fructele cresc frumos aranjate intr-un ciorchine.
 
Tomate carnoase
Tomatele cornoase au forme foarte diferite: de la forma de para, rotund-aplatizatâ, pâna la rotunda. Au multe loje seminale. Pulpa lor fermâ imi place in mod deosebit. Datorita marimii, au nevoie de mai mult timp pentru a se coace, lucru la care ar trebui sa va gânditi atunci când alegeti soiul.
 
...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0189 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.