Testul desenului familiei

Testul desenului familiei
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 264

DESCRIERE

Testul desenului familiei. Cu 103 figuri - Louis Corman
…psihologul se confruntă, de multe ori, cu dificila sarcină de a identifica sursele eşecului şcolar sau ale problemelor de adaptare ale copilului la mediul familial, la ale căror cauze profunde nu poate avea acces direct prin simpla constatare a tulburărilor în timpul consultaţiei. Daca exista un conflict grav intre copil si vreun membru al familiei sale, pentru a-l pune in evidenta, va trebui sa-l facem pe copil sa ne dezvaluie sentimentele sale cele mai intime, modul in care traieste in adancul inimii sale relatiile cu persoana in cauza. Altfel spus, copilul trebuie sa se poata exprima liber. Desenul este exact mijlocul de exprimare libera.
Desenul familiei in mod special ii permite copilului sa proiecteze in afara tendintele refulate in inconstientul sau. Daca ii vom spune copilului: „deseneaza o familie asa cum ti-o imaginezi tu”, vom vedea ca subiectivitatea va avea de castig de cele mai multe ori… Desenul familiei ca test proiectiv, pe de o parte, îi permite copilului să se exprime liber prin desen şi, pe de altă parte, îi permite psihologului accesul la modul în care copilul trăieşte relaţiile cu părinţii şi fraţii şi sentimentele pe care le are faţă de aceştia.
În prezentul volum Louis Corman ne prezintă o metodă de aplicare şi interpretare a desenului familiei, un test uşor acceptat de copil, care oferă informaţii despre conflictele profunde prezente în sufletul lui. Explicaţiile clare şi numeroasele exemple de interpretări incluse în carte permit tuturor celor interesaţi accesul la un instrument eficient de sondare a personalităţii copilului şi adolescentului, pentru care nu e nevoie decât de un creion şi o foaie de hârtie. Louis Corman a fost medic psihiatru, a condus secţia de psihiatrie pentru adulţi şi a fondat centrul de psihiatria copilului de la spitalul Saint-Jacques d Nantes. Preocupat de evaluarea psihologică a personalităţii copilului, a conceput trei teste proiective: Testul Mâzgăliturii, Desenul Familiei şi Testul Lăbuţă Neagră.
CUPRINS: Introducere Partea I. Desenul familiei. Test proiectiv Capitolul I. Desenul copilului, expresie a inteligenţei si a afectivităţii sale Capitolul II. Metoda noastră personală. Tehnica testului Capitolul III. Interpretarea Capitolul IV. Desenul familiei în clinică Partea a II-a. Conflictele din sufletul copilului explorate prin desenul familiei Capitolul I. Relaţiile si conflictele fraterne Capitolul II. Relaţiile cu părinţii. Conflictele oedipiene Capitolul III. Evoluţia desenului familiei Capitolul IV. Concluzii generale Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0411 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.