Teste-grila de tehnologie farmaceutica pentru admitere la rezidentiat

Teste-grila de tehnologie farmaceutica pentru admitere la rezidentiat
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734682881
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208

DESCRIERE

Teste-grila de tehnologie farmaceutica pentru admitere la rezidentiat - Dumitru Lupuleasa, Lacramioara Ochiuz
 
... volumul intitulat Teste-grilă de tehnologie farmaceutică pentru admitere la rezidenţiat se doreşte a fi un reper important în procesul de pregătire a candidaţilor în vederea susţinerii examenului de admitere la rezidenţiat în domeniul Farmacie, la cele patru specialităţi: Farmacie generală, Farmacie clinică, Laborator farmaceutic şi Industrie farmaceutică şi cosmetică.

Textul cuprinde 1. 000 de teste-grilă, tip complement simplu şi complement multiplu, elaborate de un colectiv de 19 autori din patru centre universitare din ţară, în baza bibliografiei şi a tematicii de examen pentru concursul de rezidenţiat în domeniul Farmacie.

îndreptăm gânduri de apreciere şi consideraţie către autorii celor trei tratate de Tehnologie Farmaceutică, adevărate compendii moderne de specialitate, destinate pregătirii şi perfecţionării profesionale a specialiştilor din domeniul vast şi complex al medicamentului.

Testele sunt grupate în nouă capitole mari, aferente tematicii de examen, fiind intitulate în concordanţă cu aceasta, astfel: Formularea şi biodisponibilitatea medicamentelor, Preparate parenterale, Preparate oftalmice, Preparate nazale; Suspensii farmaceutice, Preparate semisolide pentru aplicaţii cutanate, Preparate transdermice, Preparate rectale, Comprimate, capsule.

Luând în considerare diversitatea şi importanţa capitolelor abordate, volumul de faţă poate fi un instrument de studiu util oricărui specialist din domeniul medicamentului. Cartea se adresează în egală măsură atât absolvenţilor Facultăţii de Farmacie, aflaţi în diverse etape de pregătire postuniversitară, cât şi studenţilor care asimilează cunoştinţe temeinice privind dezvoltarea produselor farmaceutice prin studiul disciplinei Tehnologie Farmaceutică.

Ne exprimăm convingerea şi speranţa că rezolvarea acestor teste va facilita procesul de formare şi perfecţionare a farmaciştilor.
 
CUPRINS:
 
Prefata
Lista autorilor
Tema 30. Formularea şi biodisponibilitatea medicamentelor
Răspunsuri
Bibliografie                            
Tema 31. Preparate parenterale    
Răspunsuri            
Bibliografie    
Tema 32. Preparate oftalmice    
Răspunsuri    
Tema 33. Preparate nazale
Răspunsuri    
Bibliografie
Tema 34. Suspensii farmaceutice
Răspunsuri    
Bibliografie
Tema 35. Preparate semisolide pentru aplicaţii cutanate
Răspunsuri        
Bibliografie    
Tema 36. Preparate transdermice    
Răspunsuri    
Bibliografie    
Tema 37. Preparate rectale    
Răspunsuri    
Bibliografie
Tema 38. Comprimate, capsule    
Răspunsuri                        
Bibliografie    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0257 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.