Țesătura opiniilor

Țesătura opiniilor
Preț: 29,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8388-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Țesătura opiniilor - W. V. Quine, J. S. Ullian
 
... format iniţial ca matematician, W. V. Quine – considerat astăzi unul dintre cei mai influenţi filosofi ai secolului XX – şi‑a descoperit vocaţia filosofică odată cu lectura faimoasei lucrări Principia Mathematica a lui Russell şi Whitehead.
 
Ţesătura opiniilor, scrisă împreună cu prietenul său J. S. Ullian, care i-a fost student la Harvard, constituie o introducere concisă şi coerentă în studiul convingerilor raţionale ale oamenilor şi un bun punct de plecare pentru familiarizarea cu domenii ale filosofiei precum teoria cunoaşterii, metodologia ştiinţei şi filosofia limbajului. Cartea este totodată un reper esenţial în orice bibliografie a filosofiei şi logicii contemporane, fiind scrisă într‑o manieră accesibilă inclusiv publicului larg.
 
CUPRINS:
 
Nota traducătorului
Prefaţă         
Capitolul 1. Introducere
Capitolul 2. Opinia şi schimbarea opiniei        
Capitolul 3. Observaţia    
Capitolul 4. Opinii evidente prin ele insele.
Capitolul 5. Mărturia    
Capitolul 6. Ipoteza            
Capitolul 7. Inducţia, analogia şi intuiţia
Lecturi recomandate
Glosar    
Index   

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Filozofie

57,00 lei
59,95 lei (-4,92%)
Created in 0.0414 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.