Terapia destinului

Terapia destinului
Preț: 36,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-111-622-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 320

DESCRIERE

Terapia destinului - Vasile Andru
…exista si cumul de soarta buna. Omul este in stare sa adune nu doar greseli, ci si noroc (termen folcloric, partial sinonim cu "har"). Cum sa dizolvi negativitatea din soarta, acumulata in nelimitarea existentei tale. Cum sa restaurezi firea ta genuina.
Spunem: Norocul are forma mintii. Dar mintea ce forma are? Ea are forma chipurilor pe care le evocam. Operatiunea cu chipuri ne mentine in mecanica gandirii. Numele divine, concentrarea, isihia - sunt forme bune, prin ele se face trecerea de la grosier la subtil, de la eroare la sansa. Recunostinta este o forma care te inrudeste cu zeii.
Daca dai mintii forme bune, ritmic si staruitor, atragi circumstante favorabile tie. Pe aceasta se sprijina stiinta bunei sorti.
Cartea de fata are un aspect practic, ea propune o lucrare cu sine. Am impartit-o in trei parti: Initierea, Asceza, Realizarea. Sunt chiar etapele lucrului cu sine. Lucrul incepe prin scoaterea mintii din mecanica ei zilnica, extinzand spontan puterea sa. Asceza, in greceste, inseamna practica. Noi traducem prin "practica bunei sorti". Realizarea survine fie dupa o zi, fie dupa o viata.
Cartea aceasta nu-i un manual. Ea jaloneaza doar drumul. Este multa oralitate: insemnari de practica. Multe din capitolele cartii au rezultat din practica, in timpul indrumarii Grupului de Optimizare umana. De mai bine de zece ani, functioneaza un astfel de grup si sute de persoane au frecventat, asiduu sau episodic, programul sau in Bucuresti, prin intalniri periodice, prin stagii si micro-stagii. Se poate spune ca in acesti ani e timpul unei desteptari sapientiale: extinderea interesului pentru armonizarea fiintei si buna folosire a vietii.
Aceste suite de insemnari, spuneam, se nasc din ceea ce am numit conferinte-atelier, sau seminarii-atelier. Exercitiul este nelipsit, iar cuvintele nu sunt teorii, ci parte dintr-o experienta. Nu sunt prelegeri filosofice, ci insotesc o lucrare.
„Terapia destinului” incepe cu analiza destinului. Asadar buna parte a volumului ofera repere pentru o analiza. Am sistematizat trei categorii de factori care determina "alegerile" in destin.
a) Factori de dinaintea nasterii noastre - ereditari, genetici, cauzali - un palier impresionant, greu de controlat; dar determinant, cu mari rasfrangeri asupra destinului personal.
b) Factori din timpul primei copilarii, din perioada identificarii orale, anale si genitale, conflicte a caror cheie s-a pierdut; palier accesibil si vindecabil.
c) Factori actuali: partea vazuta, reperabila, deci mai lesne controlabila, a aisbergului sortii. Pentru demersul nostru, folosim doua notiuni: "Terapia destinului" si "Cumul de soarta buna". Ele sunt partial sinonime, dar au si cateva note distincte. Prima notiune, terapia destinului, presupune o actiune sistematica, avand repere precise, reguli, program, exercitii.
Terapia destinului este o disciplina si o cautare sistematica, specializata, indrumata, desprinsa de cotidian, practicata intr-un cadru anume. "Cumul de soarta buna" implica un autocontrol si o practica a binelui, nedesprinse de cotidian, ci in lume. Pastrand toate angajarile tale familiale, profesionale, sociale. Dar adoptand o atitudine mentala noua, imbunatatind imaginea de sine, consolidand gandirea pozitiva.
Asta incepe cu interiorizarea legii revelate; si instinctele nu mai au izbucniri stihiale, dreapta natura nu mai e contrariata. Desi practicat in lume, cumulul de soarta buna presupune disciplina, legatura cu un indrumator si cu o ambianta, care sa previna tendinta cazatoare a firii. Nici o sporire nu se face fara ascultare si fagaduinta.
Astazi vedem sporind categoria cautatorilor de intelepciune, practicieni ai armoniei. Cartea aceasta le este dedicata. Vasile Andru
 
CUPRINS:
Prolegomene. O disciplina a bunei sorti
Partea intai. INITIATICE
Sugestii pentru o terapie a destinului
Mastile omului si mastile lui Dumnezeu
Cunoasterea revelatorie. Initierea
Scenarii initiatice
Scenarii blande si scenarii dure
Scenarii sapientiale
Exista initieri in vis?
Despre viziuni si vedenii
Practicile initiatice si echilibrul psihic
Maestri si discipoli
Partea a doua. ASCETICE
Ziua purificarii
Eros si rugaciune (I)
Eros si rugaciune (II)
Gandirea pozitiva si comportamentul de reusita
Despre fiinta carpatica spre sufletul planetei Iesire lenta din civilizatia culpei
Lungul drum spre civilizatia revelatiei
Practica perfectiunii
Prima din cele patru iluminari
Cum controlam scindarea personalitatii?
Alfabetul intelepciunii
Partea a treia. REALIZAREA
Modelul unei vieti perfecte
Modelul unei zile perfecte
Nu exista adversari, ci numai nevroze
Vindecarea destinului: o mantuire secularizata?
Omul impotriva mortii
1. Metoda de viata lunga
2. Tema nemuriri
3. Eros si viata Fericirea posibila

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0263 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.