Teoria si practica taierilor profesioniste la vita-de-vie

Teoria si practica taierilor profesioniste la vita-de-vie
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-649-151-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 288

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Teoria si practica taierilor profesioniste la vita-de-vie - Arno Becker
 
Sunteți un practician experimentat care ar dori să învețe mai multe despre tăiere?
Sunteți începător și doriți câteva informații de bază?
 
Fie că sunteți viticultor cu normă întreagă, cu jumătate de  normă sau amator, această carte vă va răspunde la toate întrebările legate de tăierea viței de vie.

Pentru că aici nu veți găsi doar principiile dovedite. Veți obține, de asemenea, informații bine fondate despre fondul fiziologic al plantelor. Sunt prezentate şi explicate toate sistemele importante de tăiere ale diferitelor sisteme de conducere, cu avantajele şi dezavantajele lor.

CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
1. Principii generale despre tăierea viţei de vie
1. 1 începutul.
1. 2. În primul rând, teoria - nu strică nimănui
1. 2. 1 Tăierea viței de vie ca metodă de formare și de control al calității
1. 2. 3 Secțiune transversală a lemnului
1. 2. 2 Structura schematică şi organele viței de vie
1. 2. 4 Formarea ochilor de iarnă
1. 2. 5 Lemnul de fructificare şi fertilitatea ochilor.
1. 3 Sisteme de tăiere
1. 3. 1 Sisteme selective de tăiere
1. 3. 1. 1 Cele 3 etape ale tăierii viţei de vie: trecutul, prezentul şi viitorul
1. 3. 1. 2 Lungimile şi formele de scurtare.
1. 3. 2 Sisteme de tăiere neselective
1. 4 (Dez)avantajele dominanței apicale
1. 5 Semne de natură externă și internă ale bunei maturări a lemnului
1. 6 Boli şi dăunători pe lemn
1. 6. 1 Animale dăunătoare
1. 6. 2 Infecțiile fungice
1. 6. 3 Ce altceva creşte şi prosperă pe şi în butucul viței de vie.
 
2. Tăierea efectivă a viței de vie
2. 1 Planificarea rațională a strategiei de lucru.
2. 1. 1 Aranjați sârmele de palisaj înainte de tăiere
2. 2 Perioada optimă pentru lucrările de tăiere
2. 1. 2 Pre-tăierea mecanică a zonei superioare a peretelui foliar
2. 2. 1 Planificarea activității lucrătorilor sezonieri.
2. 2. 2 Reducerea la minimum a riscurilor tăierilor timpurii
2. 2. 3 Criterii ale soiurilor de struguri şi localizării.
2. 2. 4 Suspendarea tăierii în zonele cu permafrost
2. 2. 5 Tăierea târzie
2. 3 Daunele provocate de înghețul de iarnă
2. 3. 3 Verificarea butucului
2. 3. 1 Verificarea ochilor pentru daunele provocate de îngheţ în timpul iernii
2. 3. 2 Tăierea după daune mai severe la ochi
2. 4 Calcularea numărului de ochi
2. 4. 1 Rezultatele mai multor ani de teste de tăiere
2. 4. 2 Recomandări cu privire la sistemul de tăiere.
2. 4. 3 Reglarea vigorii de creştere prin lucrările de tăiere
2. 4. 4 Relaţia dintre cantitatea de lemn tăiat şi randamentul strugurilor
2. 5 Tăierea şi calitatea
2. 5. 1 Exemplu cu soiul Dornfelder
2. 5. 2 Măsuri de reducere a vigorii în cazul viţei de vie cu randament foarte slab.

3. Sistemul de tăiere în punte de rod.
3. 1 Construirea cadrului de sârmă şi distanţa dintre vite
3. 1. 1 Înălţimea şi formarea butucului
3. 1. 2 O coardă sau două?
3. 2 Rănile pe butuc
3. 3 Strategii de tăiere şi selectarea coardelor de rod
3. 4. Proeminente la baza coardei şi până la ochiul superior
3. 5 Tăierea la lungime şi curățarea tăieturilor
3. 6 Înlăturarea şi depozitarea manual a lemnului tăiat
3. 7 Cum trebuie efectuate lucrările de tăiere atunci când butucul e prea înalt?
3. 7. 1 Reîntinerirea corespunzătoare a butucilor înalți.
3. 7. 2 Cepi de înlocuire în practică: lungime, număr şi poziție
3. 7. 3 Butucii formați de mână şi infestarea cu putregaiul cenuşiu.
3. 7. 4 Reabilitarea butucului prin scobire şi tăiere cu drujba
3. 8 Imagini şi descrieri ale greşelilor comune şi exemple pozitive de tehnici de tăiere
şi de formare a viței de vie
3. 9 Tăierea blândă - un sistem de tăiere inovativ
3. 9. 1 Începuturile noii metode de tăiere - concepută din nevoie.
3. 9. 2 Cele patru maxime.
3. 9. 3 De la anul de plantare la podgoria multianuală.
3. 9. 4 Tăierea şi dezmuguritul formează o singură unitate
3. 9. 5 Conversia sistemelor vechi - luați în considerare diferite scenarii inițiale în mod individual.
3. 9. 6 Investigații privind caracterul practic
3. 9. 7 Situaţia inițială: condiții de creştere uniformă.
3. 9. 8 Timp de lucru şi planificare redus.
3. 9. 9 Rata de conversie - lentă, dar constantă
3. 9. 10 Perspective şi întrebări deschise.
3. 10 îndoirea şi legarea
3. 10. 1 Legarea la sistemul de conducere Guyot simplu
3. 10. 2 Sistemul de conducere orizontală
3. 10. 3 îndoirea cu tăierea planificată la cordon
3. 10. 4 Valul liber, o alternativă pentru Guyot simplu (Halbbogen) şi conducerea orizontală
3. 10. 5 Materiale şi aparate pentru lucrările de legare
3. 10. 6 Costuri.
3. 11 Copilitul
3. 11. 1 Copilitul în zona capului butucului
3. 11. 2 Înlăturarea lăstarilor subdezvoltaţi şi gemeni
3. 11. 3 Când este perioada optimă pentru copilit?

4. Tăierea în podgoriile tinere (între 1 şi 3 ani).
4. 1 Tăierea în prima iarnă
4. 2 Tăierea şi formarea în a doua iarnă.
 
5. Forme speciale de tăiere.
5. 1 Cordonul alternativ
5. 1. 1 Regulile de bază ale tăierii în cordon
5. 1. 2 Randament - Calitate - Fiziologie
5. 1. 3 Economia timpului de lucru şi a banilor
5. 1. 4 Caracteristicile unui soi adecvat
5. 1. 5 Tăierea în cordon este de viitor.
5. 1. 6 Avantaje şi dezavantaje
5. 2 Cordonul permanent
5. 3 (Bogenkordon) punte cordon extinsă, fără palisaj
5. 4 Conducerea vertical ascendentă.
5. 5 Conducerea vertical-descendentă
5. 6 Tăierea minimală
5. 6. 1 Cine a inventat-o?
5. 6. 2 Aspect şi morfologie
5. 6. 6 Procedura de conversie la tăierea minimală clasică
5. 6. 7 Lăţimea culoarelor şi distanţa dintre vii
5. 6. 9 Utilajele disponibile
5. 6. 10. Protecția plantelor
5. 6. 11 Recoltarea mecanizată.
5. 6. 12 Soiurile adecvate
5. 6. 13 Tăierea minimală clasică (TMC) şi tăierea minimală pe spalier (TMS): difşi asemănări
5. 6. 14 Reducerea riscurilor.
5. 6. 15. Plantarea unei noi podgorii cu tăiere minimală
5. 7 Lucrările de regenerare la butuc şi reconstrucția viei: Metoda,, de resetare"
5. 7. 1 Măsurile de reabilitare prin îndepărtarea butucului în caz de infestare cu Esca
5. 7. 2 Rezultate bune la reconstrucţia unor podgorii întregi
5. 7. 3 Experiment de,, Resetare"
5. 7. 4 Influenţa vârstei viei.
5. 7. 5 Aspecte legate de gestionarea forţei de muncă
 
6. Tăierea şi îndoirea: Strategii după daunele provocate de grindină
6. 1 Sistem de tăiere în punte de rod
6. 2 Puntea de rod formată (partial) din coarde provenite din copili
6. 3 Tăierea în cordite orizontale
6. 4 Tăierea în cordite scurte în V.
6. 5 Tăierea în cordon

7. Ce utilizăm la lucrările de tăiere?.
7. 1 Unelte pentru tăierea manuală a viței de vie
7. 1. 1 Foarfeci manuale Uneltele manuale bune nu afectează articulațiile şi nu
7. 1. 2 Ferăstraiele manuale
...
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.