Te cunosti pe tine insuti? Viata duhovniceasca si problemele psihologice

Te cunosti pe tine insuti? Viata duhovniceasca si problemele psihologice
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 200
Categoria: Crestinism

Recomandă unui prieten

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Te cunosti pe tine insuti? Viata duhovniceasca si problemele psihologice
Omul are probleme psihologice multe si grele. Uneori, este blocat in itele propriilor conflicte si complexe interioare. De cele mai multe ori traieste intr-o lume iluzorie, hranindu-se cu imagini false, inchipuite despre sine, despre semeni si despre lume. Un astfel de om nu poate gestiona corect nici propria existenta, nici relatia cu semenii si nici relatia cu Dumnezeu.
Cartea de fata se incadreaza intr-o zona de mare interes astazi, intalnirea dintre duhovnicie si psihologie, dintre viata duhovniceasca si problemele psihologice. Contributia esentiala a Parintelui Simeon este indrazneala de a vedea, din perspective unui crestin, si mai ales a unui duhovnic cu multa experienta, problemele ridicate de psihologia secolului XX. Spun indrazneala, pentru ca autorul cartii nu numai ca nu ocoleste problemele psihologice, asa cum se intampla cu teologia de scoala si cu multi dintre duhovnici, ci le recunoaste ca atare, incercand evaluarea lor din perspective duhovniceaca. „Ce nu imbratisezi, nu poti vindeca!” spunea Sfantul Grigorie Teologul. Cea mai mare greseala ca si cel mai mare pacat, de altfel, este amagirea, a te iluziona ca esti bine cand, de fapt, esti bolnav. In felul acesta iti iei orice sansa de a te vindeca…
CUPRINS:
Prefata Capitolul 1. Abordarea teologica a conflictelor interioare Cele trei straturi ale sufletului. Atitudinea sufletului in fata oricarei realitati. Suntem confuzi in ciuda stradaniilor noastre. „Ca si acestia sa fie una in Noi”. Capitolul 2. Miscarea catre oameni Atasarea de ceilalti. A te conforma bolnavicios. Supunerea care nu elibereaza. Iubirea ca manifestare bolnavicioasa. Capitolul 3. Miscarea impotriva oamenilor Oameni care ii considera pe ceilalti oameni dusmani ai lor. Capitolul 4. Miscarea (fuga) departe de oameni Izolarea sanatoasa si izolarea bolnavicioasa. De ce se inchide omul in sine in chip bolnavicios. Departe chiar si de sinele lor. Inchis intr-un mod constrangator. Tipul de om care se misca in negare. Consecinte neplacute ale deschiderii catre ceilalti. Capitolul 5. Imaginea ideala Identificat cu o inchipuire. Imaginea ideala si mandria. Dezorganizarea omului. Influente negative ale societatii contemporane. Imaginea ideala se substituie idealurilor. Imaginea ideala: sinele nostru inchipuit. Slujim unui idol? Imaginea ideala trebuie sa moara. Exteriorizarea imaginii ideale. Dispretuirea de sine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0410 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.