Tarotul Rider Waite

Tarotul Rider Waite
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-756-012-1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 36 pag + 78 de carti de joc color

DESCRIERE

Tarotul Rider Waite - Arthur Edward Waite
 
... la initiativa si sub supervizarea lui Waite, domnisoara Pamela Colman Smith (o fata americana membra a Ordinului Golden Down) a desenat un pachet unic cu 78 de carti de Tarot, numit „Pachetul de Carti Rider”.
 
Trasatura cea mai uimitoare a Pachetului de Carti Rider consta în faptul ca toate cartile, inclusiv cele 40 de carti numerice (cele patru suite de la As la Decar), sunt prezentate sub forma unor ilustratii emblematice, foarte adecvate pentru divinatie.
 
Din acest punct de vedere, pachetul difera de formele rigide ale spadelor, bâtelor, cupelor si monedelor ilustrate anterior pe cartile de Tarot. Waite considera de asemenea ca dat fiind ca nu avea un numar si reprezenta cifra zero, Nebunul nu trebuia situat între cartile 20 si 21, având o pozitie mult mai naturala înaintea Magicianului, prin atribuirea primei litere a alfabetului ebraic, Aleph.
 
Waite a transpus numerele a doua carti din Arcana Mare: Puterea – prezentata în alte carti de Tarot cu numarul XI (îndeosebi în pachetul de carti de joc al lui Muller si în Tarotul marseillez al lui Grimaud) – a devenit VIII, schimbând astfel locul cu Justitia, care a devenit XI (din VIII).
 
Unul din cele mai fascinante aspecte ale Tarotului este efectul personal al cartilor asupra celor care le folosesc. În cartea sa, Cheia Tarotului, Waite prezinta o dimensiune noua a semnificatiei acestora. Orice amator al Tarotului, indiferent daca este un cercetator serios sau un om de rând care se joaca de-a ocultismul, are doar de câstigat daca citeste cartea lui Waite, a carui perspectiva este foarte profunda.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0228 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.