Tao, lumina care vindeca. Practici fundamentale pentru activarea energiei Qi

Tao, lumina care vindeca. Practici fundamentale pentru activarea energiei Qi
Preț: 42,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-5663-9
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 440

DESCRIERE

Tao, lumina care vindeca. Practici fundamentale pentru activarea energiei Qi – Mantak Chia
 
Qi, energia vitala, are un rol esential in mentinerea starii noastre de sanatate. Conform medicinei chineze taoiste, putem stimula circulatia energiei qi in corp cu ajutorul plantelor medicinale, al acupuncturii, al meditatiei si al exercitiilor fizice.
 
Mantak Chia prezinta sistemul Tao Universal, care imbina exercitiile fizice si meditatia pentru a deschide Orbita Microcosmica, cel mai important traseu energetic din corp, si a activa astfel energia qi.
 
Acest ghid practic ne propune mai multe metode de echilibrare a curentilor yin si yang de bioenergie si de canalizare a fortelor primordiale universale astfel incit sa eliminam problemele de sanatate si sa ne bucuram de vitalitate si echilibru emotional.
 
Fragmente din carte:
 
Energia emoţională şi Surâsul Interior In sistemul Tao Universal, practica aducerii corpului, qi-ului şi minţii într-o stare de echilibru începe cu Surâsul Interior. Adeseori pierdem legătura cu trupul şi emoţiile noastre într-o asemenea măsură încât nu observăm lipsa armoniei interioare, stare care evoluează până se manifestă, în cele din urmă, sub forma unei boli grave.
 
Practicarea zilnică a Surâsului Interior ne asigură un timp planificat cu regularitate pentru a privi înăuntru - pentru a păstra contactul cu starea organelor interne, a qi-ului, a respiraţiei emoţiilor noastre. Reperăm problemele într-un stadiu incipient, aşa încât ne va fi uşor să „le curmăm din faşă".
 
Stima de sine scăzută este un fenomen endemic. Dacă nu suntem învăţaţi sau încurajaţi să ne iubim pe noi înşine, nu putem avea o relaţie sănătoasă, de iubire cu alte persoane sau cu planeta Pământ; ca dovadă a acestei lipse de echilibru, să analizăm starea societăţii şi a mediului înconjurător. Surâsul Interior ne învaţă să ne recunoaştem calităţile pozitive intrinsece, şi nu doar negativitatea.
 
Practicând cu regularitate, ajungem să ne cunoaştem aşa cum suntem cu adevărat; ne putem descoperi virtuţile, dar şi imperfecţiunile. Asta ne ajută să ne formăm o imagine de sine mai autentică şi mai sănătoasă, ce rămâne în strâns contact cu realitatea. Surâsul Interior ne exersează capacitatea de a iubi începând cu propriul corp.
 
Pe măsură ce învăţăm să ne iubim şi să ne acceptăm pe noi înşine, devine firesc şi uşor si extindem această dragoste în afară şi să începem să iubim şi să acceptăm alte persoane, creaturi, locuri şi lucruri. Fiind unul dintre cele mai bune exerciţii pentru managementul stresului şi pentru autovindecare, Surâsul Interior induce o stare de relaxare profundă.
 
Relaxarea profundă disipează tensiunile fizice şi mentale care pot provoca blocaje energetice şi un qi nesănătos. Din acest motiv, Surâsul Interior este utilizat întotdeauna ca pregătire sau ca încălzire în alte meditaţii şi exerciţii de qi gong care dirijează qi-ul. Lucrul cu emoţiile în meditaţia Orbitei Microcosmice Medicina chineză admite că emoţiile negative pot fi provocate de blocaje în fluxul de qi.
 
Dacă un organ sau canalul său se blochează din cauza unei leziuni, a poziţiei corporale proaste, a poluării, a dietei neadecvate, a stresului prelungit sau a bolii, organul respectiv poate primi prea mult sau prea puţin qi. Calităţile virtuoase ale acelui organ se alterează, iar emoţiile negative s-ar putea intensifica.
 
La fel, izbucnirile emoţionale cronice sau accesele de emoţii negative pot cauza blocaje energetice într-un organ sau în canalul aferent. De exemplu, în medicina occidentală se ştie că îngrijorarea cronică poate provoca indigestie sau ulcere stomacale. De asemenea, în medicina chineză se ştie că furia cronică şi frustrarea sunt principalele cauze ale stagnării qi-ului în ficat. Influenţa este bidirecţională: emoţiile negative pot provoca blocaje energetice şi dezechilibre, iar blocajele pot cauza o creştere a emoţiilor negative...
 
CUPRINS:
 
Cultivarea luminii interioare (Michael Winn)... 9
Qi-ul si medicina (Lawrence Young)... 13
Multumiri... 17
Cum punem în practica lumina vindecatoare a lui Tao... 19
Introducere. Ce este Tao?... 21
1. Privire de ansamblu asupra alchimiei interne taoiste... 29
2. Qi-ul... 42
3. Virtutile... 62
4. Pregatiri energetice pentru meditatiile Luminii Vindecatoare... 95
5. Punctele Orbitei Microcosmice... 137
6. Deschiderea Orbitei Microcosmice de baza... 194
7. Energia telurica si Orbita Microcosmica... 213
8. Forta cosmica. Energia sinelui superior si Orbita Microcosmica... 235
9. Deschide-ti inima. Shen-ul si Orbita Microcosmica... 256
10. Energia sexuala si Orbita Microcosmica... 278
11. Qi-ul ceresc si Orbita Microcosmica... 299
12. Rezumat al practicii Orbitei Microcosmice... 324
13. Orbita Macrocosmica si cele cinci pulsuri... 338
14. Unitatea cu Tao. Ghid de practica zilnica... 351
15. Ghid de rezolvare a problemelor. Sugestii utile si remedii pentru acasa... 358
16. Tao pentru vindecare si mentinerea sanatatii... 372
Anexa. Respiratia spinala. Deschiderea canalelor spinale... 399
Bibliografie... 425
Sistemul si centrul de instruire Tao Universal... 427
Index... 429
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0381 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.