Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului

Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8460-69-7
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 216

DESCRIERE

Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului - Daniel Odier
 
... tantrismul şivait din Cașmir ocupă un loc excepțional în istoria gândirii. Apărut acum mai mult de 7000 de ani în valea Indusului, acest curent mistic, științific și artistic al culturii dravidiene conține totalitatea potențialităților umane, fără a exclude nimic, și privilegiază acțiunea adeptului care se angajează total pe calea cunoașterii.
 
Tantrismul este probabil singura filozofie antică ce a traversat toate zguduirile istorice, toate năvălirile și subjugările, pentru a ne parveni intactă, printr-o transmitere neîntreruptă de la Maestru la discipol. De asemenea, este singura care a păstrat întruchiparea Marii Zeițe, fără să inverseze raportul de putere între femeie și bărbat, pentru a-l favoriza pe cel din urmă. L-au onorat tradiții succesorale de mari Maestre, și chiar și în ziua de azi numeroase yoginī transmit această înțelepciune ancestrală.
 
Lucrul adeptului tantric, sau tântrika, este, aşadar, acela de a înlătura întunecările iluzorii din care provine ego-ul, care produce de fapt aceste diferenţieri. Astfel, îşi realizează natura propriei minţi, intrinsec pură. Intr-o gândire dualistă, ni-1 imaginăm pe Dumnezeu în afara sinelui şi ca atare proiectăm dorinţa de contopire înspre exterior, în non-dualitate, căutarea este inversată: energia mistică este proiectată înspre interior, către minte.
 
A realiza natura minţii este, aşadar, desăvârşirea supremă. Din această perspectivă, pasiunile nu mai sunt considerate antagoniste vieţii mistice. Dimpotrivă, energia lor este folosită în mod direct de către tăntrika şi în această mare vâlvătaie este incinerat ego-ul.

Este de la sine înţeles că imaginea atât de răspândită care reduce tantrismul la câteva vagi tehnici sexuale menite să-i elibereze în mod miraculos pe practicanţi, sub masca spiritualităţii, nu are nimic de a face cu şivaismul. Astfel de practici sunt inoperante, nefiind fondate pe o adevărată asceza yoghină, ce presupune controlul triplu al respiraţiei, al vacuităţii mentale şi al proceselor corporale, şi nu ar fi decât nişte deviaţii vesele dacă nu ar fi adeseori amestecate cu manipulare.
Tantrismul este o cale de iubire absolută, care conduce înspre libertatea de a fi...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0291 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.