Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați

Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9385-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 248

DESCRIERE

Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați - Mantak Chia, Juan Li
 
Forma descrisă în această carte se numeşte tai chi qi gong. Eu studiez şi practic tai chi de peste treizeci de ani. Am început prin a învăţa trei forme diferite de tai chi în stilul Yang de la cinci maeştri. Ulterior am învăţat stilul Wu cu maestrul Edward Yee, apoi stilul Chen. În cele din urmă l-am întîlnit pe maestrul P. Y. Tam, care mi-a arătat tai chi qi gong, o formă foarte veche din stilul Yang, ce pune accent pe folosirea minţii şi a inimii pentru a pune în mişcare qi-ul. La rîndul său, qi-ul îmbunătăţeşte circulaţia, învioreză structura osoasă şi  revitalizează întregul organism.

Forma tai chi qi gong evidenţiază structura internă a tai chi-ului, modul în care qi-ul circulă prin corp şi felul cum se transmite energia din pămînt prin structura osoasă. Este o formă simplă şi uşor de învăţat, care conţine însă toate mişcările esenţiale de tai chi. În trecut, majoritatea maeştrilor predau forme de tai chi cu 108 mişcări, ceea ce făcea ca procesul de învăţare să fie extrem de complicat şi de cronofag. În multe cazuri, elevii aveau nevoie de ani întregi doar pentru a învăţa forma în sine şi abia după aceea puteau începe să exploreze structura internă a tai chi-ului. Folosind această formă concisă şi elementară de tai chi qi gong, elevul poate începe aproape imediat să aplice principiile vitale ale tai chi-ului: absorbţia, transformarea şi dirijarea celor trei forte. Cele trei forţe sînt forţa universală, care vine de la stele, Soare şi Lună; forţa cosmică, provenită din particulele cosmice din interiorul şi din jurul atmosferei şi din mediu; şi energia pămîntului, ce îşi are  originea chiar în pămînt.
 
Principiile şi metodele tai chi de cultivare a puterii interioare sînt aplicabile pentru toate stilurile de tai chi. Totuşi, tai chi qi gong trebuie înţeles, studiat şi practicat în contextul taoismului; el constituie doar o ramură (importantă de altfel) a unui sistem vast de practici taoiste. Fiecare ramură se sprijină pe celelalte ramuri. Prin urmare, în cartea de faţă există numeroase referiri la meditaţiile taoiste şi tehnicile de qi gong pe care le predau elevilor mei care învaţă tai chi în contextul sistemului Tao Universal.

Am scris deja multe cărţi în care prezint aceste metode în detaliu, iar cititorii care doresc informaţii aprofundate pot consulta aceste lucrări. Cu toate acestea, în volumul de faţă am inclus şi scurte descrieri ale tehnicilor Tao Universal pentru începători, atît în textul principal, cît şi în anexe, în beneficiul cititorilor şi elevilor noi. Vă dorim succes în studiul şi stăpînirea tai chi qi gong-ului. Qi-ul fie cu voi! Mantak Chia

CUPRINS:

Multumiri
Practicarea exercițiilor de tai chi
Cuvint înainte (Jampa Mackenzie Stewart)
Prefaţă

Introducere
1. Originile tai chi qi gong
2. De ce să practicăm tai chi qi gong?
3. Principiile de bază ale tai chi qi gong
4. Exerciţii de încălzire şi pregătire.
5. Tai chi qi gong - forma cu 13 mişcări.
6. Exerciţii de practicat acasă
7. Yin/yang şi Surîsul Interior.
8. Înrădăcinare şi împămîntare. Conectarea cu pămîntul.
9. Transferul qi-ului prin corp
10. Activarea tendoanelor.
11. Lucrul cu tan tien-ul
12. Practica de vindecare. Conectarea organelor cu cele cinci direcţii..
13. Respiraţia prin piele şi oase.
14. Integrarea structurii.
15. Oţel înfăşurat în vată. Aplicații marţiale.
16. Dansul lui Tao.
Anexa 1. Pregătiri energetice pentru tai chi qi gong.
Anexa 2. Fiziologia tai chi-ului
Bibliografie
Despre autori
Sistemul şi Centrul de instruire Tao Universal
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0434 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.