Taci și înghite

Taci și înghite
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-244-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 336

DESCRIERE

Taci și înghite. De ce aproape tot ce ni s-a spus despre alimentatie este gresit - Tim Spector
 
... in urma cercetărilor de pionierat efectuate, profesorul Tim Spector a fost uluit să descopere cât de puține dovezi solide există în sprijinul celor mai larg răspândite idei despre alimentație. În capitole scurte, care demontează mituri, Taci și înghite dezvăluie de ce aproape tot ce ni s-a spus despre nutriție este greșit.
 
... ne obligă să punem sub semnul întrebării toate dietele, tratamentele-minune, recomandările oficiale sau etichetele nutriționale și ne îndeamnă să regândim întreaga relație cu alimentația, care ar putea fi cel mai important medicament de care dispunem. Dar trebuie să învățăm cum s-o folosim cel mai bine, pentru sănătatea noastră și pentru viitorul planetei.
 
Tim Spector este profesor de epidemiologie genetică la King's College din Londra și consultant medical onorific la spitalele Guy's și St Thomas. A obținut numeroase premii în calitate de expert în medicină personalizată și microbiom intestinal și a publicat patru cărți, inclusiv bestsellerul The Diet Myth. Este solicitat frecvent în emisiuni radio și TV din întreaga lume și a scris pentru Guardian, British Medical Journal și multe alte publicații. Tim Spector este cercetătorul principal în echipa celui mai amplu proiect științific desfășurat cu participarea publicului, aplicația Studiul simptomelor COVID.
„O carte remarcabilă (…) Întâi, Spector îți azvârle pe geam prânzul bio, vegan sau ketogenic. Apoi îți aruncă la coș și meniurile bogate în lipide și sărace în glucide, de tip Paleo, fără gluten sau fără lectine.” - The times
 
Am fost uimit să descopăr că foarte multe lucruri care ni s-au spus despre alimentaţie sunt, în cel mai bun caz, înşelătoare, iar în cel mai rău caz, de-a dreptul greşite şi periculoase pentru sănătatea noastră. După cum veţi vedea, acest lucru este valabil indiferent dacă sfaturile provin de la dieteticieni, medici, din recomandări guvernamentale, rapoarte ştiinţifice sau prieteni şi familie. Cum am ajuns în situaţia în care persoane fără nicio calificare să ne dicteze ce ar trebui să mâncăm? Este o situaţie unică în domeniul medicinei şi al ştiinţei.
 
CUPRINS:
 
Introducere    
Capitolul 1. Fiecare e altfel    
Capitolul 2. Mâncăm sau nu dimineaţa?
Capitolul 3. Când calculul caloriilor dă cu virgulă
Capitolul 4. O dezbatere de proporţii    
Capitolul 5. Suplimentele chiar nu au vreun efect    
Capitolul 6. Dincolo de gustul dulce    
Capitolul 7. Nu apare pe etichetă        
Capitolul 8. Cui îi e frică de alimentele procesate?    
Capitolul 9. Dă-mi costiţa înapoi    
Capitolul 10. Nu miroase-a bine            
Capitolul 11. Mania vegană                
Capitolul 12. Solniţa, vă rog!                    
Capitolul 13. Cafeaua vă poate salva viaţa    
Capitolul 14. Hrană pentru doi    
Capitolul 15. Tot mai multe alergii    
Capitolul 16. Moda dietelor fără gluten    
Capitolul 17. Pedalând de zor    
Capitolul 18. Hrană pentru minte        
Capitolul 19. Apa: o afacere curat murdară    
Capitolul 20. Doar un strop    
Capitolul 21. Kilometri alimentari    
Capitolul 22. Erbicide şi pesticide    
Capitolul 23. Să nu mă credeţi, sunt medic    
Concluzie: Ce să mâncăm    
Anexă: Plan de alimentaţie în 12 puncte    
Mulţumiri
Note
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.