Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea

Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0574-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 256

DESCRIERE

Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea - Salman Akhtar
 
Daca scopul fiecăruia dintre noi este obținerea fericirii, atunci îndepărtarea suferinței reprezintă condiția necesară pentru atingerea acestui scop. Autorul prezentei cărți distinge între suferințele inerente vieții și suferințele nenecesare, excesive, care pot fi îndepărtate prin psihoterapie și ale căror surse fac obiectul psihanalizei.
 
Dintre cele din urmă, Salman Akhtar se concentrează asupra fricii, lăcomiei, vinovăției, înșelării și trădării. Abordarea lor psihanalitică apelează la cunoștințe din domenii înrudite ale științelor omului, cum ar fi antropologia, sociologia, etologia. Considerațiile și ilustrările clinice conferă cărții o largă adresabilitate - psihologii și psihoterapeuții și, în egală măsură, cititorii interesați de cunoașterea de sine vor găsi în carte informații de ultimă ora despre psihic și profunzimile sale.
 
Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College și psihanalist-formator în cadrul Centrului Psihanalitic din Philadelphia. Este interesat de psihanaliza aplicată la cultura orientală și a mai fost tradus la Editura Trei cu volumul Sursele bucuriei.
 
CUPRINS:
 
Mulțumiri
Introducere
 
Partea I: Suferința suportată
1. Frica
2. Lăcomia
3. Vinovăția
 
Partea a II‑a: Suferința provocată
4. Înșelarea
5. Trădarea
6. Răzbunarea
Bibliografie
Despre autor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0399 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.