Sunetul liniştii. Ghid de trezire interioară

Sunetul liniştii. Ghid de trezire interioară
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94720-2-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 192

DESCRIERE

Sunetul liniştii. Ghid de trezire interioară (partea I) - Marius Creţu
 
În călătoria către tine însuţi, ai întotdeauna un însoţitor de bord: gândul. De aceea nu ajungi la destinaţie. El te deturnează mereu. Renunţă la gând! Fă-ţi călătoria singur! Treci de la a gândi la a observa! Observându-te atent, fără gânduri, vei găsi lumina strălucind şi în cel mai întunecat ungher dinăuntrul tău!
 
Cea mai mare provocare a unei fiinţe umane e să iasă din visul minţii sale. Un vis pe care nici măcar nu-l bănuieşte, ca oricare alt vis de altfel. Iar trezirea din acest vis universal nu se poate face decât prin cercetarea profunzimii interioare. Iluzia de a fi o formă trecătoare corp-minte se desfăşoară la suprafaţă, în zona de acţiune a minţii. Acolo toate apariţiile temporare par reale, corpul e cât se poate de real, identitatea ta de asemenea. Dar cu cât te afunzi în profunzimea fiinţei şi îţi muţi atenţia de la tot ce e schimbător, devii conştient de ceea ce nu se clinteşte, nu se schimbă şi nu dispare vreodată. Realizezi că aceasta e adevărata realitate, cea din spatele visului de a te crede ceva trecător. Îţi dai seama că tu eşti dintotdeauna martorul visului, martorul a ceea ce eronat numeai realitate. E o descoperire pe cât de neobişnuită pe atât de firească, familiară, naturală. Deşi unii numesc asta iluminare, nu e vorba de un foc de artificii sau o explozie de beatitudine, cum se aşteaptă mintea. Îţi dai seama că mintea nu poate înţelege asta, nu te poate recepta pe tine, cel adevărat. Doar tu poţi fi martorul minţii şi al lumii, nicidecum invers.
 
Tu dormi, iar cineva îţi şopteşte la ureche: „Hei, trezeşte-te, nu mai visa!" Iar tu, din somnul tău, fireşte că te îndoieşti şi ceri dovezi pentru realitate. Interpretezi totul de la nivelul tău de percepţie, cel oniric. Singura dovadă ar fi propria-ţi trezire. Dar vei vrea să te trezeşti? Asta depinde de visul pe care îl visezi. Dacă visul tău e spiritual, blajin, mângâietor, te vei crede un ştiutor şi nu vei dori să părăseşti un asemenea vis. Aşteaptă, însă, să apară coşmarul, care, te asigur, nu va întârzia! Dacă vei fi norocos, coşmarul din viaţa ta te va împinge spre trezire. Dacă eşti şi mai norocos, vei fi atins de dorinţa de libertate faţă de vis înainte ca acesta să ia forme urâte. Ultimul lucru la care te vei gândi atunci e să ceri dovezi în prealabil...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Orientari spirituale

Created in 0.0224 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.