Sufletul omului

Sufletul omului
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0271-6
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 192

DESCRIERE

Sufletul omului - între geniul binelui si al raului - Erich Fromm
 
 În volumul de fata, Fromm dezvolta ideile sale despre iubirea de viata si iubirea de moarte, face diferenta între diferite feluri de agresivitate aflate direct sau indirect în serviciul vietii si formele maligne ale distructivitatii, descriind doua tipuri de personalitate: biofilul si necrofilul.
 
Pe baza experientei sale clinice si a cercetarii proceselor sociale, el arata ca iubirea de viata, independenta si depasirea narcisismului formeaza un „sindrom de crestere", opus „sindromului de descompunere", format de iubirea de moarte, simbioza incestuoasa si narcisismul malign.
 
Omul are libertatea de a alege între bine si rau, dar alegerile au si consecinte - cu cât face mai multe alegeri în detrimentul vietii, cu atât mai greu îi este sa evite împietrirea sufletului. Salvarea nu poate veni decât alegând sa iubeasca viata - sa fie miscat de durerea altei fiinte umane, de privirea prietenoasa a altei persoane, de cântecul unei pasari, de verdele ierbii.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte... 7
I. Omul-lup sau oaie?... 13
II. Diferite forme de violenta... 22
III. Iubirea de moarte si iubirea de viata... 39
IV. Narcisismul individual si narcisismul social... 74
V. Legaturile incestuoase... 117
VI. Libertatea, determinismul, alternativismul... 143
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0334 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.