Studiul China. Cel mai complet studiu asupra nutritiei

Studiul China. Cel mai complet studiu asupra nutritiei
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-88073-3-4
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 528
Categoria: Terapii/Diete

DESCRIERE

Studiul China. Cel mai complet studiu asupra nutriţiei
... stiinţa o spune limpede. Rezultatele obţinute de studiile ştiinţifice sunt indubitabile. Schimbă-ţi dieta alimentară şi redu-ţi astfel dramatic riscul de a face cancer, de a te îmbolnăvi de inimă, de diabet sau de obezitate.
 
Studiul China este cel mai complet studiu despre nutriţie realizat vreodată, cu implicaţii extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate şi sănătăţii pe termen lung. În ciuda măsurilor luate, sănătatea Americii se degradează de la o zi la alta. Deşi cheltuim mai mulţi bani pe cap de locuitor pentru îngrijirea sănătăţii decât orice altă societate din lume, două treimi dintre americani sunt supraponderali, iar peste 15 milioane sunt diabetici, numărul lor crescând cu mare viteză. Bolile de inimă au o incidenţă la fel de mare ca acum treizeci de ani, iar războiul împotriva cancerului, declanşat în anii ‘70, s-a dovedit a fi un eşec lamentabil. Jumătate din americani au o problemă de sănătate care necesită prescrierea de medicamente în fiecare săptămână, şi peste 100 de milioane de americani au valori prea mari ale colesterolului. Pentru ca lucrurile să fie şi mai rele, copiii şi tinerii americani tind să se îmbolnăvească începând de la vârste din ce în ce mai fragede. O treime din copiii americani sunt supraponderali sau prezintă riscul de a deveni supraponderali. Un număr din ce în ce mai mare dintre ei cad pradă unei forme de diabet care până nu demult putea fi găsită numai la adulţi, după care sunt îndopaţi cu medicamente.
 
Iar cauza tuturor acestor probleme este de fiecare dată aceeaşi: masa de dimineaţă, masa de prânz şi masa de seară. Studiul China prezintă un mesaj clar şi concis de speranţă, risipind multe mituri şi dezinformări legate de starea de sănătate. Dacă doreşti să fii sănătos, schimbă-ţi dieta alimentară.
 
Fragmente din carte
În esenţă, sistemul nostru imunitar este ca o reţea militară desemnată să apere împotriva invadatorilor străini. "Soldaţii" acestei reţele sunt globulele albe ale sângelui, care sunt alcătuite din mai multe subgrupe, fiecare având propria ei misiune. Aceste subgrupe sunt similare flotei militare, armatei terestre, flotei aeriene şi marinei, fiecare grup de specialişti având o lucrare foarte specializată. "Centrul de recrutare" pentru sistem este în măduva oaselor noastre. Măduva este responsabilă pentru fabricarea de celule specializate denumite celule suşă (stern cells). Unele dintre aceste celule sunt puse în circulaţie pentru a fi folosite în diferite părţi ale corpului; acestea sunt numite celule-B [n. trad., de la "bones" - oase, în lb. engleză]. Alte celule formate în măduva osoasă rămân imature, sau nespecializate, până când ajung în timus (un organ din cavitatea toracică chiar deasupra inimii) unde devin specializate; ele sunt numite celule-T [de la timus]. Aceste celule "soldaţi", împreună cu alte celule specializate se grupează pentru a crea planuri de apărare complicate. Ele se întâlnesc la intersecţiile majore ale circulaţiei din organism, incluzând splina (la baza cutiei toracice, în stânga, chiar sub rebordul costal) şi în ganglionii limfatici. Aceste puncte de întâlnire sunt ca nişte centre de comandă şi control, în care " celulele soldaţi" se rearanjează în echipe pentru a ataca invadatorii străini. Aceste celule sunt extrem de flexibile atunci când îşi formează echipele. Ele sunt capabile să răspundă în diferite circumstanţe şi la diferite substanţe străine, chiar din cele pe care nu le-au văzut niciodată înainte. Răspunsul imun la aceşti invadatori constituie un proces creativ incredibil. El reprezintă una din adevăratele minuni ale naturii... Studiile de intervenţii prin dietă au arătat că alimentaţia poate încetini, şi poate chiar opri scleroza multiplă. Avem acum dovezi profunde şi multiple care arată că o dietă pe bază de alimente integrale, de origine vegetală este cea mai bună pentru diabet şi bolile autoimune. Niciodată până acum nu am avut atât de multe dovezi care să arate că dietele ce conţin proteine animale în exces ne pot distruge rinichii. Pietrele la rinichi se formează deoarece consumul de proteine de origine animală duce la acumularea unui exces de calciu şi oxalaţi în rinichi. Noi ştim acum că probleme precum cataractele şi degenerarea maculară o dată cu vârsta pot fi prevenite prin alimente ce conţin cantităţi mari de antioxidanţi. În plus, cercetările au arătat că disfuncţia cognitivă, demenţa vasculară cauzată de micile accidente vasculare şi boala lui Alzheimer sunt toate legate de alimentele cu care ne hrănim.
 
"Studiul China" este rezultatul cercetărilor de o viaţă făcute de unul dintre marii nutriţionişti ai lumii contemporane. Autoritatea şi onestitatea lui Colin Campbell te cuceresc chiar de la început. Pe de o parte radiografia fenomenului nutriţional în societatea americană actuală cu deconspirarea jocului de culise, pe de altă parte demersul absolut convingător pentru definirea tipului de alimentaţie sănătoasă, cu impactul ei major în menţinerea şi refacerea sănătăţii, te reţin şi te atrag de la prima şi până la ultima pagină a cărţii. Faptul că, în plus, cartea are în spate o bibliografie consistentă de primă mână, dă siguranţă şi credibilitate. Nu este o voce singulară, ci exponentul unui nou trend în definirea nutriţiei sănătoase. Citind această carte, rămâi uimit câtă boală şi suferinţă, pe de o parte, şi câtă stare de sănătate, pe de altă parte, pot exista în extremitatea distală a celor două instrumente: lingura şi furculiţa.
 
De asemenea, rămâi uimit câte forţe sunt interesate să-ţi manipuleze aceste două instrumente care, pe lângă boală sau sănătate, operează cu sume enorme din finanţele lumii. Şi, nu în ultimul rând, cum aceste două instrumente modelează aerul, apa, copacii, florile, câmpiile, munţii şi razele soarelui de pe această planetă, cum pot să o îmbătrânescă sau, din contră, să o întinerească. Înţelegem, citind această carte, de ce este atât de important cum folosim aceste două instrumente: lingura şi furculiţa. (Dr. Paul Costache)
 
CUPRINS:
 
Prefaţa
Cuvânt înainte Introducere
 
PARTEA I. Studiul China Problemele cu care ne confruntam si solutiile de care avem nevoie Un templu al proteinelor Stoparea cancerului Lecţii din China
 
PARTEA A II-A. Bolile abundenţei Inimi frante Obezitatea Diabetul Tipuri de cancer frecvent întâlnite: la san, la prostata, la intestinul gros (de colon si rectal) Bolile autoimune Alte efecte intalnite pe scara larga: boli ale oaselor, rinichilor, ochilor si creierului
 
PARTEA A III-A. Ghidul alimentaţiei corecte Alimentaţia corectă: Cele opt principii ale alimentatiei si sanatatii Ce trebuie sa mancam
 
PARTEA A IV-A. Cum sa face ca nu ai auzit pana acum de aceasta poveste? Partea întunecata a ştiinţei! Reducţionismul ştiinţific! „Ştiinţa“ industriei Guvernul: chiar este în slujba poporului? Sănătatea cui e protejată prin medicină? Istorii care se repetă!
 
Anexe: Întrebări şi răspunsuri: efectele proteinelor in studiile experimentale facute pe cobai Conceptul experimental al Studiului China Cum opereaza „vitamina“ D Referinţe Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.