Stiinta pierduta a lui Iisus Hristos

Stiinta pierduta a lui Iisus Hristos
Preț: 26,25 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 190

DESCRIERE

Stiinta pierduta a lui Iisus Hristos - Olimpiu Magheran
 
... unii teologi creştini, mistici şi învăţători spirituali aparţinând diverselor culturi spirituale, erudiţi sau scriitori contemporani, au ajuns la concluzia că Iisus Hristos cunoştea o Ştiinţă secretă prin care ar fi putut săvârşi toate miracolele pe care le-a făcut. Această ştiinţă, spun ei ar fi trebuit să o moştenească de la poporul său pe faimoasa linie de sînge a descendenţilor lui David, mai precis de pe linia unor comunităţi restânse ce trăiau fie izolaţi prin deşertul Iudeei, fie având pecetea unui statut mult mai restrictiv decât restul comunităţii în care trăiau, cunoscuţi sub numele de nazirei.
 
...în Evanghelia după Marcu, dar şi în ceea după loan, Iisus ne arată felul în care El îi va recunoaşte pe cei care vor urma învăţătura Sa:
"Şi aceste semne îi vor însoţi pe cei care vor crede: în Numele Meu vor scoate demoni; vor vorbi în limbi noi; vor ridica în mână şerpi; şi dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; vor pune mâinile peste cei bolnavi şi ei se vor vindeca, lisus. (Marcu 16: 17, 18.)

Şi:"Adevărat; adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face.."( Ioan 14: 12)
Apoi, privind înspre miile de biserici creştine din toate congregaţiile, au putut constata cu uşurinţă că nimeni dintre milioanele de creştini care merg la biserică nu pot să facă nici măcar unul din miracolele pe care le-a făcut lisus. Părerea lor unanimă şi oarecum justificata a fost aceea, că dacă a existat cândva o ştiinţă cu care miracolele puteau deveni realitate, acea Ştiinţă străveche s-a pierdut în timp.
 
împărtăşind aceleaşi convingeri, reprezentanţi ai altor tradiţii spirituale din Orientul îndepărtat vin, azi mai mult ca oricând să aducă argumente teologice în sprijinul ideii, că lisus ar fi cunoscut într-adevăr o anumită ştiinţă secretă:
 
Descendenţi direcţi ai faimoaselor linii de yoga precum Kriya sau Jnana au susţinut dintotdeauna că Iisus Hristos, marele profet al creştinilor şi totodată Fiu al Lui Dumnezeu, a petrecut o mare parte a vieţii sale în Nordul Indiei, Podişul Tibet şi alte locuri din Orient, lăsând totodată şi urme ale trecerii Sale pe acolo. Deasemenea ei cred că acolo, Iisus ar fi cunoscut o învăţătură secretă, cu ajutorul căreia a înfăptuit miracolele despre care ştim şi despre care ei consideră că nu ar fi avut de unde să o înveţe din altă parte.
 
Ceea ce uită însă înţelepţii Indiei este faptul că Profetul Ilie care a trăit în cu totul altă tradiţie decât a lor, tradiţie spirituală care era aceiaşi cu cea a lui Iisus, folosindu-se de puterile sale mistice şi de o anumită cunoaştere secretă pe care a dobândit-o a putut să mistuie de unul singur de doua ori la rand armatele regelui Ahab slobozind foc din cer, ori sa provoace o seceta care a durat 3 ani, iar apoi sa aduca la vointa ploile...
 
CUPRINS:
 
Capitolul I. Anii Pierduţi!                        
Revelaţia            
Extraordinara descoperire a unui explorator rus    
Călătoriile lui Iisus în India şi Tibet
Din Evanghelia celor Doisprezece Apostoli    
Mari Maeştri ai Orientului despre Iisus şi învăţătura Sa    
Linia Iniţiatică a lui Iisus    
 
Capitolul II. Ştiinţa pierdută a lui Iisus
Secretul Fecioarei Maria sau cum tânăra Maria devine Preasfântă Născătoare de Dumnezeu    
Iisus practică                
Gheaţa se sparge. Biserica Află despre o ştiinţă ascunsă    
Secretul a fost ascuns    
Iisus revelează Ştiinţa Sa Apostolilor    
Metode şi Tehnici    
 
Capitolul III. O Ştiinţă străveche    
Evangheliile despre Ştiinţa lui Iisus    
Totuşi, o Ştiinţă mai veche decât creştinismul    
Sfântul Ioan Botezătorul şi misterele Ştiinţei sale
Sfântul loan Botezătorul ne revelează indirect, că botezul lui Iisus constă în Metoda Rugăciunii Inimii    
Cele opt trepte sau Metodele secrete ale Rugăciunii lui Iisus
 
Capitolul IV. Orientul despre Iisus            
De ce învăţătura lui lisus cucereşte lumea?    
Şi totuşi... India se înşeală    
Swami Nityananda rămâne uimit
Ecoul lui Iisus în Himalaya    
Cele şase yoga ale lui Naropa şi cele şase trepte ale lui Cleopa    
Practica Trezviei    
Efectele care apar în urma practicii treptelor Rugăciunii sau a Trezviei        
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.