Știința banilor. Cum să-ți mărești venitul și să devii bogat

Știința banilor. Cum să-ți mărești venitul și să devii bogat
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-639-277-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 272

DESCRIERE

Știința banilor. Cum să-ți mărești venitul și să devii bogat - Brian Tracy, Dan Strutzel
 
...înainte să existe banii a existat trocul. El a aparut in urmă cu 100000 de ani, când cineva producea un varf de suliţă din silex sau o oală şi o dădea în schimbul unui covor sau al unei piei. Prin troc, oamenii făceau schimb de bunuri şi servicii exact prin bunuri şi servicii, fără mijlocirea banilor. Apoi, civilizaţia s-a dezvoltat şi trocul a devenit prea complicat.
 
Oamenii au descoperit că îşi pot oferi bunurile şi serviciile în schimbul unui intermediar, precum aur, argint, monede, scoici, wampum  în America timpurie - un lucru care era rar şi valoros. Ei aveau o „monedă" sau ceva de valoare pe care îl dădeau în schimbul unei găini, al unei capre sau al altui lucru. „Moneda" făcea ca întregul proces să fie mai eficient
 
Acesta a fost începutul banilor şi continuă să definească ceea ce sunt banii în prezent, chiar dacă mulţi oameni sunt foarte confuzi în privinţa lor. Banii fac să fie mai eficient întregul proces al schimbului. In ziua de azi, mergem la muncă şi prestăm ceva în schimbul banilor, pe care îi folosim apoi pentru a cumpăra produsele muncii altor oameni. în principiu, banii sunt intermediarul prin care schimbăm munca noastră cu munca altora.

... valoarea unui lucru reprezintă doar ceea ce este dispus cineva să plătească pentru lucrul respectiv. Nu poţi spune că produsul sau serviciul tău valorează o anumită sumă până când nu o validează altcineva, oferindu-ţi acea sumă de bani. Bunurile şi serviciile nu au nicio valoare în afară de ceea ce este dispus cineva să plătească pentru ele. Prin urmare, orice valoare e subiectivă. Aceasta e concepţia de bază a şcolii austriece de economie, care este cea mai bună şi mai intuitivă şcoală de economie din istoria omenirii. Ea pune accent pe gândurile, sentimentele, atitudinile şi opiniile pe care le are un potenţial cumpărător în momentul deciziei de a cumpăra.
 
Fiecare dintre noi are tendinţa de a-şi considera sudoarea de pe frunte ca pe ceva foarte special, deoarece este extrem de personală. Ea vine din noi. Este o expresie a cine suntem ca persoană. Este foarte emoţional, de fapt, întrucât reprezintă viaţa noastră. Dar, în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi, munca noastră este doar un cost. In calitate de consumatori inteligenţi, de angajaţi ori de cumpărători, vrem cât mai mult în schimbul a cât mai puţin...
 
... există o „știință” a banilor, la fel cum există o știință a nutriției, chimiei și ingineriei. Află de la binecunoscutul Brian Tracy ce legi ale banilor sunt valabile de mii de ani și ce mituri legate de bani te împiedică să ajungi la bunăstare. Programul prezentat de autor în cartea Știința banilor pune capăt tuturor confuziilor și prezintă scurt și la obiect adevărurile esențiale despre bani. Aplică în viața și în afacerea ta aceste idei și vei ajunge cu siguranță la succesul financiar!

CUPRINS:
 
Dinamica seriei de conversaţii
Introducere, de Dan Strutzel
Capitolul 1/Ce sunt banii?
Capitolul 2 / Miturile despre bani
Capitolul 3 / Ştiinţa cheltuirii banilor
Capitolul 4 / Ştiinţa datoriilor băneşti
Capitolul 5 / Ştiinţa generării de venituri
Capitolul 6 / Ştiinţa creării bogăţiei
Capitolul 7 / Ştiinţa măririi bogăţiei
Capitolul 8 / Ştiinţa protejării bogăţiei
Capitolul 9 / Ştiinţa banilor şi a fericirii
Capitolul 10 / Ştiinţa economiei: reguli pentru o economie naţională dinamică
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0365 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.