Stiinta Artei Psihoterapiei (vol 1). Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica

Stiinta Artei Psihoterapiei (vol 1). Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-760-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 336

DESCRIERE

Stiinta Artei Psihoterapiei. Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica - Allan N. Schore
 
Stiinta artei psihoterapiei este o lucrare deosebit de importanta si actuala, care creeaza un fundament stiintific pentru arta psihoterapiei, detaliind si rafinand perspectiva psihodinamica a teoriei atasamentului. La inceput o lectura aparent dificila, ajunge sa te captiveze pana in punctul in care devine greu sa o mai lasi din mana. Informatiile sunt bogate si sunt reluate gradual, astfel incat se asaza in minte in straturi succesive, rand pe rand, si observi ca, fara alt efort, ajungi la o intelegere tot mai subtila a substratului psihoterapiei.
 
Cu o bibliografie ampla si reprezentativa pentru intregul domeniu, Stiinta artei psihoterapiei este o resursa de neegalat pentru orice student al psihanalizei, in special, si al psihoterapiei, in general, indiferent de nivel si expertiza. Acest prim volum cuprinde capitole despre stiinta psihoterapiei, oferind modele neurobiologice interpersonale ale mecanismului de schimbare in terapie, mai ales cu privire la pacientii cu antecedente de trauma relationala timpurie.
 
Al doilea volum abordeaza stiinta care sta la baza modelului comprehensiv neurobiologic interpersonal al dezvoltarii emotionale si sociale al teoriei reglarii si aplicatiile ei pe scara larga, de la etologie la neurologie pediatrica, de la explicarea teoretica a disocierii patologice si a traumei relationale la cercetarea tulburarilor de personalitate, de la parentaj la asistenta sociala si dreptul familiei.
 
CUPRINS:
 
Multumiri          
Spre o noua paradigma a psihologiei          
Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica
1. Teoria moderna a atasamentului: rolul central al reglarii afectului in dezvoltare si in tratament           
2. Trauma relationala si dezvoltarea emisferei drepte: o interfata intre psihologia psihanalitica a sinelui si neurostiinta         
3. Reglarea afectului in emisfera dreapta: un mecanism esential al dezvoltarii, traumei, disocierii si psihoterapiei           
4. Sinele implicit al emisferei drepte se afla in centrul psihanalizei       
5. Punerile in scena terapeutice: lucrul in ferestrele de toleranta la afect ale emisferei drepte        
Index         

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0386 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.