Spune da vietii. Orice s-ar intampla

Spune da vietii. Orice s-ar intampla
-12,3%
Preț: 35,00 lei
39,90 lei (-12,28%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-33-7398-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 144

DESCRIERE

Spune da vietii. Orice s-ar intampla - Viktor E. Frankl
 
La unsprezece luni după eliberarea sa din lagărele naziste în care şi-a pierdut aproape toată familia, Viktor E. Frankl ține o serie de conferințe publice la Viena, oraşul unde s-a întors să profeseze. În ele, psihiatrul care curând va deveni cunoscut în toată lumea îşi prezintă reflecțiile despre sensul existenței, reziliență şi importanţa unei vieți trăite deplin, chiar şi atunci când avem de înfruntat cele mai grele obstacole.
 
Convingerea lui fundamentală, pe care experiența războiului n-a făcut decât să i-o întărească şi să i-o clarifice, este că fiecare criză conține o şansă. În ciuda ororilor de nedescris ale lagărului, Frankl învăţase de la colegii de detenţie că este întotdeauna posibil să spui „, da“ vietii. Prelegerile incluse în acest volum subliniază şi o altă temă care va deveni un leitmotiv al întregii lui opere şi activităţi profesionale: respingerea tendințelor reductioniste din psihoterapie - şi mai general din interpretarea lumii şi a ființei omeneşti - şi,, reumanizarea" medicinei.
 
Cuvintele lui reverberează peste decenii, dovedindu-se tulburător de relevante pentru lumea de azi și pentru perioada de răsturnări şi reconsiderări culturale şi umane pe care o trăim cu toții.
 
CUPRINS:
 
Prefață de Daniel Goleman
Viktor Frankl şi conditio humana
de Joachim Bauer
Nota editorului

Despre sensul şi valoarea vieții (I)
Despre sensul şi valoarea vieții (II)
Experimentum crucis
Postfață de Franz Vesely
Note
Despre Viktor E. Frankl
Alte scrieri de Viktor E. Frankl
Institutul Viktor Frankl
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.