Specia rebelă. Despre creativitatea oamenilor și despre modul în care ea schimbă lumea

Specia rebelă. Despre creativitatea oamenilor și despre modul în care ea schimbă lumea
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6932-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320

DESCRIERE

Specia rebelă. Despre creativitatea oamenilor și despre modul în care ea schimbă lumea - David Eagleman, Anthony Brandt
 
... peste zece ani de acum încolo, atunci când vă veți bea cafeaua de dimineață, s‑ar putea să aveți o meserie care să arate foarte diferit de cele pe care le practicăm astăzi. Din această cauză, sălile de consiliu ale corporațiilor de pretutindeni se agită să găsească o cale prin care să țină pasul, deoarece tehnologiile și modalitățile de a con duce o companie se schimbă permanent.
 
Un singur lucru ne permite să facem față acestor modificări  accelerate:  flexibilitatea  cognitivă.  Absorbim  materia primă a experienței și o manipulăm pentru a crea ceva nou. Datorită capacității noastre de a depăşi lucrurile pe care le‑am învățat, privim lumea din jurul nostru, dar ne reprezentăm alte lumi posibile. Învățăm lucruri și producem ficțiune. Stă-pânim ceea ce există și ne imaginăm ce‑ar fi dacă.
 
Progresul într‑o lume care se schimbă constant ne impune să înțelegem ce se întâmplă în mintea noastră atunci când inovăm. Prin descoperirea instrumentelor și strategiilor care motivează crearea noilor idei ne putem concentra privirea asupra deceniilor ce urmează, nu asupra celor pe care le‑am lăsat în urmă.
 
Acest imperativ al inovării nu se reflectă în sistemul nostru școlar. Creativitatea este un motor al descoperirilor și expri-mării din copilărie înăbușit de respectul pentru competențe mai ușor de măsurat și de testat. Marginalizarea învățării cre-ative ar putea să reflecte o tendință mai amplă a societății. De obicei, profesorii preferă elevii bine‑crescuți celor creativi, care sunt adesea percepuți ca incomozi. Un sondaj recent a constatat că cei mai mulți americani își doresc copii care mai curând să‑i respecte pe bătrâni  decât să fie independenți, să fie manierați mai degrabă decât curioși și bine‑crescuți mai de-grabă decât creativi...
 
CUPRINS:
 
Introducere:  Ce au în comun NASA și Picasso?
 
PARTEA I: NOU SUB SOARE  
1. Să inovezi este uman
2. Creierul modifică ceea ce cunoaște deja
3. Deformarea
4. Fragmentarea
5. Mixarea
6. Toţi suntem interconectaţi
 
PARTEA A II‑A: MENTALITATEA CREATIVĂ  
7. Nu lipi pur şi simplu piesele
8. Proliferarea opțiunilor
9. Mergi în recunoaștere la distanțe diferite
10. Tolerează riscul
 
PARTEA A III‑A: CULTIVAREA CREATIVITĂȚII
11. Compania creativă
12. Școala creativă
13. În viitor
Mulțumiri
Note
Bibliografie
Credite fotografice
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0414 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.