Socrate în blugi sau Filosofia pentru adolescenti

Socrate în blugi sau Filosofia pentru adolescenti
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0786-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 368
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Socrate în blugi sau Filosofia pentru adolescenti - Laurențiu Staicu
 
... adolescența e vârsta marilor întrebări, cu alte cuvinte, a filosofării celei mai sincere, a interogației cutremurătoare de certitudini. Socrate în blugi se adresează lor, tinerilor «filosofi» care plătesc cu insomnia fiecare mirare. Laurențiu Staicu îndrăznește să vorbească pe limba adolescenților într-o carte care ar trebui parcursă de fiecare dintre acești cercetători neîmpăcați ai condiției umane. O carte care îţi trezește, la orice vârstă, cheful de gândit.
 
Socrate în blugi este un pariu cu adolescenţii de orice vârstă: oamenii curioşi, sensibili şi inteligenţi, pentru care succesul în viaţa personală şi în carieră nu a redus la tăcere întrebările sâcâitoare cu privire la sensul vieţii, nici nu a suprimat mirările copilului fascinat de cum se petrec lucrurile pe lume. Miza pariului, la fel ca în Apologia lui Socrate, e că filosofia rămâne cea mai bună pregătire pentru viaţa de adult.

Laurențiu Staicu este profesor la Facultatea de Filosofie a Universității din București unde predă Introducere în filosofie, Metafizică, Filosofia biologiei și Etica științei.
 
CUPRINS:
 
Cuvant inainte
Prolog
Capitolul 1. Originile
Capitolul 2. Realitatea
Capitolul 3. Adevarul
Capitolul 4. Libertatea
Capitolul 5. Binele
Capitolul 6. Iubirea
Epilog
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Filozofie

Created in 0.0233 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.