Sira - María Dueñas

Sira - María Dueñas
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9247-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 568

DESCRIERE

Sira - María Dueñas
 
... continuarea bestsellerului Iubirile croitoresei

Carismatica Sira Quiroga – eroina memorabilă din Iubirile croitoresei – revine acum într-o aventură captivantă ce ne poartă din Ierusalim la Londra şi din Madrid în Tanger în anii turbulenţi de după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acum, când marea conflagraţie mondială s-a încheiat, fosta cusătoreasă devenită croitoreasă şi pe urmă spioană se pregăteşte în sfârşit să ducă o existenţă liniştită alături de soţul ei Marcus, agent al serviciului de informaţii britanic, şi să treacă prin experienţa maternităţii. Însă destinul are alte planuri pentru ea. Instalaţi în Ierusalim în timpul Mandatului Britanic pentru Palestina, ea şi Marcus se văd prinşi în lumea tulbure a agenţilor din umbră, a ameninţărilor politice şi a violenţelor izbucnite pe neaşteptate.
 
Sira călătoreşte în Anglia pentru a se angaja într-o nouă misiune de spionaj, devenind Livia Nash, jurnalistă la biroul BBC pentru America Latină. Iar acesta este doar începutul unui periplu în care o întâlneşte pe Eva Perón la Madrid, ajunge în Maroc pentru o misiune în care este implicată Barbara Hutton, moştenitoarea imperiului Woolworth, în timp ce se confruntă cu fantome ale trecutului care ameninţă să-i dea viaţa peste cap.
 
„Romanul Sira demonstrează talentul extraordinar al autoarei de-a relata evenimente istorice, precum instaurarea Administraţiei britanice în Palestina, situaţia britanicilor după cel de-Al Doilea Război Mondial sau vizita în Spania a Evei Perón, prima-doamnă a Argentinei, după Războiul Civil Spaniol.”
 
„Începutul toamnei ne-a adus furtuni de nisip şi praf din deşert; odată cu ele, au continuat schimburile de focuri şi arestările, revoltele stradale, trecerea armelor din mână-n mână şi exploziile bombelor artizanale. Apoi au venit primele ploi, purificatoare, prielnice, întremătoare pentru minţile zbuciumate şi terenurile crăpate de secetă. Zilele deveneau tot mai scurte, oraşul parcă se strângea. Şi în mijloc mă aflam eu, croitoreasa care de-acum nu mai cosea, conspiratoarea care de-acum nu mai conspira, soţia şomeră a unui britanic cu misiuni îndoielnice, care-şi petrecea mai mult timp pe-afară decât cu mine. Aşa îmi treceau zilele, încercând să înot între două ape şi străduindu-mă să fac echilibristică precum acrobaţii pe sârmă.”
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0404 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.