Și vei găsi comoara din adâncul tău

Și vei găsi comoara din adâncul tău
-5,1%
Preț: 37,00 lei
39,00 lei (-5,13%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-620-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 280

DESCRIERE

Și vei găsi comoara din adâncul tău - Laurent Gounelle
 
... Alice, o femeie dinamică și îndrăzneață, se reîntâlnește cu Jérémie, prietenul ei din copilărie. Devenit între timp preot de țară, Jérémie îi mărturisește că e mâhnit de numărul mic de enoriași de la biserica lui.
 
Deși atee, Alice își propune să-l ajute cu metodele ei de specialistă în comunicare — inițiativă care o face să se adâncească în spiritualitatea creștinismului și a hinduismului, în taoism și budism, prilejuind-i descoperirea unui adevăr universal tulburător. Un adevăr despre om și împlinirea lui, trecut sub tăcere de biserică și pierdut de-a lungul secolelor.
 
Laurent Gounelle specializat în științe sociale, cu studii în Franța și Statele Unite, în prezent este conferențiar la Universitatea Clermont Ferrand. De-a lungul anilor, a colindat lumea în căutarea unor oameni care să-i ofere răspunsuri la o întrebare fundamentală: cum să ne atingem potențialul maxim și cum să găsim un sens vieții? Romanele scrise de el vădesc pasiunea sa pentru filosofie, psihologie și dezvoltare personală...
 
Fragmente din carte:
 
... balciul deşertăciunilor atingea apogeul. Eul exacerbat era peste tot, trona peste toată lumea, fără excepţie.
 
Alice avea impresia că nimeni, absolut nimeni, nu era el insusi. Toată lumea îşi dădea aere, juca un rol, etala o tinuta, o expresie a feţei şi un limbaj îndelung studiate, simula emoţii. Fiinţele păleau îndărătul eurilor, riscând sa dispară. Ca şi cum nu mai existau, erau... moarte, înlocuite de un parazit care le colonizase spiritul, făcându-se stăpân pe gesturile lor, pe cuvinte, pe suflet.
 
Morţi. Alice se gândi la Isus. Nu-l înţelesese atunci când citise respectivul cuvânt, „moarte", în acele fraze care i se păreau de nedescifrat, precum: „Acela care-mi ascultă cuvântul trece de la moarte la viaţă." îşi aminti ca i se păruseră ridicole: ea era vie, bine-mersi, şi înainte de a-i descoperi cuvintele.
 
Şi dacă Isus se referea la acelaşi lucru ca şi ea, văzându-i ca morţi pe cei devoraţi de eul lor interior? De altfel, dacă stătea să se gândească bine, Isus părea liber de orice eu, chiar dacă nu folosea tocmai acel termen. Ceilalţi îl numeau Mesia, Profetul, Fiul lui Dumnezeu sau chiar Regele Iudeilor. El nu. El nu-şi dăduse niciodată nici cel mai mic titlu. îşi spunea simplu „fiul lui Adam", uneori tradus ca „fiul omului"... se considera la fel ca toţi oamenii! Era ca şi cum refuza să se identifice cu cineva, nu voia să fie valorizat. Ori ca şi cum voia să dea un exemplu, arătând calea de urmat şi ilustrând-o cu propriul său comportament.
...
 
...într-un colţ al salonului, unul dintre copiii familiei se uita la televizor, de pe un fotoliu-puf mai mare decât el. O reclamă la parfumuri bărbăteşti promitea să te transforme într-un superbărbat irezistibil. Alice zâmbi.
 
Eul era o pârghie atât de uşor de pus în mişcare. Reclamele mizau pe asta. Ce putea fi mai simplu decât să-ţi vândă un produs care te încurajează să-ţi faci o imagine mai măgulitoare despre tine însuţi? Era suficientă simpla idee că un produs sau altul va confirma falsa identitate care crezi că te reprezintă, că îţi va creşte valoarea in ochii celorlalţi şi ai tăi, şi produsul devenea irezistibil. Virusul dorinţei ţi se insinua în minte şi nu se dadea dus până când nu cedai. Şi în acest fel banul, servitorul acestor dorinţe inoculate, devenea progresiv, Dumnezeul tuturor...
 
Toată lumea suferă din cauza eului propriu ori al altora. Iar în prezent nu numai că nimic nu ne invită să ne eliberăm de el, ci din contră, întreaga societate ajută la gonflarea lui. Pentru că modelul nostru economic are interesul s-o facă...
 

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

un crestinism vazut altfel

o poveste frumoasa. se pare ca orice mana de ajutor data cu tot sufletul (cu toata determinarea) transforma daruitorul intr-un primitor al Harului...
Created in 0.0325 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.